Eesti noored kardisõitjad võitlevad Dubais metsiku kuumusega

Foto: erakogu

Champions of the Future Academy kardisarja hooaja selgroog saab murtud eeloleval nädalavahetusel, kui sõidetakse järgmine topeltring ehk üks etapp laupäeval, teine pühapäeval. Seekordsed võistlused toimuvad Dubai kartodroomi 1204 meetri pikkusel rajal.

Eestlasi on võistlustules kolm ning sõna otseses mõttes tules, sest kohapealsed olud on päris karmid. Õhutemperatuur ületab 40 kraadi Celsiust ja peale esimesi vabatreeniguid on parimaks kaaslaseks olnud jääkotid.

Rajale on minemas Mini klassis hetkel üldarvestuse teist kohta hoidev Albert Tamm ning tervet hooaega kaasa tegev Sebastian Kirss. Lisaks neile veel Mark Martin Loomets, kes liitus sarjaga eelmisest etapist, kuid näitas kohe head minekut ja langetati ka otsus Dubai sõidul osaleda.

“Olen kõrgete temperatuuridega ka Itaalias võisteldes kokku puutunud, aga siin on see õhk teistmoodi. Väga raske saab olema, loodan, et nädalavahetusel läheb mõne kraadi võrra jahedamaks. Koguaeg jääkotid õlal ringi käia ka ei taha,” sõnas Tamm.

Sebastian Kirss: “Rada on huvitav, ei teagi kas olen varem sellisel sillaga rajal sõitnud. 17 kurvi ja päris erinevad, mulle meeldib.”

Hooaja kokkuvõttes on miniklassi TOP3 enne eesootavat nädalavahetust järgmine: 1. Priam Bruno 395 punkti, 2. Albert Tamm 302, 3. Maxim Bobreshov 278.

    “Eelmisel etapil sain teisest sõidust hea tunde, teises finaalis tõusin kokku 10 kohta ja lõpetasin kaheksandana, muidugi on soov siin Dubais seda ületada,” lisas Loomets.

    Võistlustele saab kaasa elada nii Champions of the Future Youtube kanali, kui Motorsport.tv vahendusel.

    Mini klassi ajakava on laupäeval ja pühapäeval sama:
    09:25 Kvalifikatsioon
    10:40 Esimene eelsõit
    12:20 Teine eelsõit
    14:30 Finaal
    Sarja Youtube kanal: https://www.youtube.com/@ChampionsKartingAcademy

    LOE KA NEID UUDISEID:

    4. oktoober 2024

    57. Saaremaa Rally stardirivi avavad Egon Kaur / Allan Birjukov

    Täpselt nädala pärast antakse Kuressaare keskväljakul start 57. Saaremaa Rallyle. 11.-12. oktoobrini Lääne- ja Kesk-Saaremaa teedel sõidetavale Terminal autoralli...
    4. oktoober 2024

    FOTOD ja VIDEO. Kuressaare linnusmuuseumis avati Saaremaa ralli juubeli mudelinäitus

    Kuressaare linnusmuuseumis avati Saaremaa ralli 50 aasta juubelile pühendatud mudelinäitus “Kirgede tolm”. Välja on pandud 252 mudelit. “Kõige erilisemad...
    3. oktoober 2024

    Nädalavahetus autospordis: rahvaalad ja e-sport Eestis ja drift Lätis

    Nädalavahetusel võisteldakse Eestis rahvakrossis ja -sprindis, Eesti meistrisarja punktid on mängus e-autospordis. Lätis toimub hooaja viimane driftivõistlus. Rahvasprindi EAL...
    3. oktoober 2024

    FOTOD. 15aastane Artur Altmets tuli driftis Eesti meistriks

    15aastane Artur Altmets võitis driftis Semipro klassi Eesti meistritiitli ja ka klassiülese Eesti juunioride karikavõistluse. Kuuest etapist koosnenud Eesti...