Alex Reimann ja EST1 Racing alustasid sügishooaega poodiumiga Red Bull Ringil. Rovanperä võidutses

Alex Reimann oli uustulnukatest kolmas. Foto; erakogu

Porsche Carrera Cup Beneluxi hooaja viimane kolmandik sai pärast väikest hilissuvist pausi alguse Red Bull Ringil. Ka ilmastikuolud olid sobivalt sügisesed.

Alex Reimannile ja EST1 Racingule tähendas see etapp korralikke Ameerika mägesid Austria Spielbergi mägedes, kus see väljakutsuv ja suurte kõrguste muudatustega rada asub. Nädalavahetuse jooksul jõuti nii raskeid tingimusi trotsida ja Rookie arvestuses poodiumile tulla, kui ka nende olude ohvriks langeda. Kiirus oli aga kogu aeg olemas, mis on hooaja viimase faasi eel vägagi julgustav. 

Reimannil oli etapile tulles ülesanne jätta seljataha pettumus eelmisel etapil Assenis ning selleks oli vaja avavõistlusel navigeerida end läbi vihmaste olude, kus isegi sirgel võis vesiliug tekkida. Autosid lendas liivale palju ja iga kurv oli uus võimalus eksida. Pärast avakurvist eluga pääsemist, hoidis Reimann kätt kindlana ja võttis Rookie arvestuses kolmanda koha, kui sõit punase lipuga lõpetati. Üldarvestuses tõlgendus see seitsmendaks kohaks etapi võitnud autoralli maailmameistri Kalle Rovanperä taga.

Kuivenevates oludes sõidetud teisel sõidul jätkas Reimann esialgu sealt, kus pooleli jäi ja tõusis väljasõite täis avaringil seitsmendale kohale samal ajal, kui avasõidu võitnud Rovanperä spinni läks. Kõik tundus liikuvat jällegi heal kursil, kuni Red Bull Ring lõpuks ka Reimanni lõksu püüdis. Sõiduviga langetas ta kõrgest konkurentsist välja ja päädis lõpuks 14. kohaga.

Reimann: “Esimene sõit oli üks keerulisemaid mis mul seni olnud – nähtavus oli väga halb ja rada oli täiesti vee all, mis tegi asjad veelgi väljakutsuvamaks, kuna isegi sirgel tekkis vesiliug. Ütleme nii, et 220 kilomeetrit tunnis kiirusel kontroll auto üle kaotada ei ole just lõbus kogemus. Õppisin seal palju ja olen tulemusega väga õnnelik, kui arvestada neid olusid. Teine sõit oli üles-alla ja mitte see tulemus, mida sihtisime. Aga kiirus oli kindlasti olemas. Jõudsin rajal jällegi kolmandale kohale Rookie kategoorias ja seitsmendale üldarvestuses kuni tegin neljanda kurvi pidurdamisel vea, lasin pidurid blokki ja libisesin otse kruusale. Kokkuvõttes sai palju õppetunde õpitud ja kiirus oli seekord kindlasti olemas. Ma olen väga õnnelik selle üle, mis progressi me tegime ja kuidas nädalavahetuse üldjoontes kulges. Tõsi, teine sõit oli karm, aga seegi on protsessi oluline osa.”

Nüüd on Reimannil enne Carrera Cupi hooaja lõppu Zolderis vaja ette võtta GT-Cup Europe sarja hooaja viies etapp, mis toimub 26.-29. septembrini Barcelonas.

Mõlemad võistlussõidud on nii otse kui korduses tasuta jälgitavad:
https://www.carreracupbenelux.com/live

LOE KA NEID UUDISEID:

16. september 2024

Tõnis-Johannes Toomingas sõitis end Lätis teiseks

Sügistes vihmastes oludes peeti kardispordi Läti ja Leedu meistrisarjade ühisetapp Jelgavas. Selgitati Leedu meistrid ja stardirivis oli  ka 15...
16. september 2024

Tradehouse Noorsportlase Stipendium 2024 – kandideerimine on avatud!

Kandideerimine 2024. aasta Tradehouse Noorsportlase Stipendiumile on avatud. Juba kaheteistkümnendat korda toetab stipendium Eesti andekaid noorsportlasi, kelle suurimad saavutused...
16. september 2024

Taas viimasel hetkel rooli pääsenud Martin Rump lõpetas Barcelonas kuuendana

Teist nädalalõppu järjest sai Martin Rump viimasel hetkel kutse osaleda Mühlner Motorspordi tiimi eest kestvussõidus. Kui eelmisel nädalavahetusel osales...
16. september 2024

Uskumatu kestvussõit Aravete kardirajal

EST1 Aravete kardirajal peeti Uskumatu Võidusõidu hooaja viimane võidusõit kestvussõidu vormis. Erinevates võistlusklassides peeti 25-45-minutilised sõidud. Kõige pikemas käikudega...