Eesti kardisportlased maailmameistrivõistlustel Inglismaal; Priit Sei Itaalias poodiumil

MM peeti Inglismaal. Foto: FIA Karting

Eesti kardisportlased sõitsid möödunud nädalavahetusel võidu nii Inglismaal OK ja OK Juniori maailmameistrivõistlustel kui Itaalias Rotax Open Race’il. MMilt tuli parima kohaga koju Mark Dubnitski, kes lõpetas 43. kohal. Priit Sei lõpetas Itaalias teisena.

Inglismaal Paul Fletcher International (PFI) kardirajal peeti CIK FIA maailmameistrivõistlusi viimati 2016. aastal. 2024. aasta finaalid pakkusid mõlemad dramaatilisi lõpplahendusi. Eestlased seekord finaalideni ei pürginud.

Parima kvalifikatsioonisõidu tegi eestlastest Mark Dubnitski klassis OK, kui sõitis välja 52. ringiaja. Samas klassis teenis Roland Kuklane alles 93. stardikoha. Möödunud aastal samal võistlusel kvalifikatsiooni võitnud Mark Dubnitski kogus eelsõitudest tõusvas joones punkte, lõpetades 21., 17., 13., 13. ja 10. positsioonil.

21. kohalt Superheat’i alustanud Dubnitskil olid veel reaalsed šansid pühapäeval ka finaali pääseda, kuid 19. kohaga ei kogunud ta selleks piisavalt punkte. Lõppkokkuvõttes temale MMilt 43. positsioon.

Roland Kuklane tegi samuti tugeva tõusu, kogudes 15., 22., 15., 25. kohad ja ühe katkestamise. Superheat’i viimasest reast startinud Kuklane tõusis sõidus 11 kohta ja ületas finišijoone 25. kohal. Kokkuvõttes temal 67. positsioon.

Maailmameistriks krooniti dramaatilise viimasel ringil Rotaxi maailmaparemikku kuuluv Ethan Jeff-Hall, kes viimase ringini ilmeksimatu Joe Turney seljatas, kui viimane vihmamärjal rajal eksis ning seejärel põldu kündis. Valitsev OK Euroopa meister Turney teenis hõbeda ning valitsev Rotax Euro Trophy meister Matthew Higgins tõusis poodiumi kolmandale astmele, kirjutades enda nimele ka finaali kiireima ringi.

OK Junior klassis olid stardis Meryl Peldes ning Theodor Toobal. Kumbki neist ei pääsenud pühapäevastesse Superheat’idesse ning said kirja vastavalt 81. ning 85. koha. Ka OK Juniori meistritiitli saatus otsustati finaali viimasel ringil, täpselt koguni viimases kurvis. Sõitu juhtinud Noah Baglin kaotas viimasel ringil esikoha kaasmaalasele Kenzo Craigie’le. Võitluspaar läbis pool rada kõrvuti, kuni viimases kurvis kavala manöövriga väljaspoolt Craigie’le kõrvale saanud Baglin proovis õnne ning lootis Craigie järelandlikusele. Britipoisid koos rajale ära ei mahtunud ja Baglin lendas rajalt välja ning katkestas. Meistriks krooniti Craigie, teisena lõpetas James Anagnostiadis Austraaliast ja kolmandana hollandlane Rocco Coronel.

Sei ja Hamburg Rotax Open Race´il

Itaalias Sarno kardirajal peeti Rotax Open Race, mis oli viimane võidusõit enne tänavust Rotax Grand Finalsit, kui sai Sarno rajal veel treenida. Eestlasi oli stardis kaks: Priit Sei DD2 Mastersis ja Paul Hamburg Senioris.

Priit Sei näitas suurepärast kiirust trennides ning võitis ka ajasõidu. Esimeses võistlussõidus astus talle kandadele aga kohalik mees Federico Rossi, kellega neljandal ringil esikohale võidu sõideti. Enda eksimuse tagajärjel sõitis Sei rajalt välja ning kaotas palju positsioone ning aega. Sõidu lõpuks tõusis ta viiendale kohale. Finaalis tõusis Sei teiseks ning pidi alla vanduma vaid kodusele Läti konkurendile. Suure sõidu ettevalmistus lõppes teise kohaga.

Paul Hamburgi võidusõit algas kvalifikatsioonis 9. kohaga, mis päädis 6. positsiooniga esimeses võistlussõidus. Finaalis langes ta seitsmendaks.

Rotax Grand Finals toimub 19.-26. oktoobrini Sarnos. Eesti koondist esindavad lisaks Seile ja Hamburgile ka Nikita Ljubimov ning Ragnar Veerus.

LOE KA NEID UUDISEID:

16. september 2024

Alex Reimann ja EST1 Racing alustasid sügishooaega poodiumiga Red Bull Ringil. Rovanperä võidutses

Porsche Carrera Cup Beneluxi hooaja viimane kolmandik sai pärast väikest hilissuvist pausi alguse Red Bull Ringil. Ka ilmastikuolud olid...
16. september 2024

Tõnis-Johannes Toomingas sõitis end Lätis teiseks

Sügistes vihmastes oludes peeti kardispordi Läti ja Leedu meistrisarjade ühisetapp Jelgavas. Selgitati Leedu meistrid ja stardirivis oli  ka 15...
16. september 2024

Tradehouse Noorsportlase Stipendium 2024 – kandideerimine on avatud!

Kandideerimine 2024. aasta Tradehouse Noorsportlase Stipendiumile on avatud. Juba kaheteistkümnendat korda toetab stipendium Eesti andekaid noorsportlasi, kelle suurimad saavutused...
16. september 2024

Taas viimasel hetkel rooli pääsenud Martin Rump lõpetas Barcelonas kuuendana

Teist nädalalõppu järjest sai Martin Rump viimasel hetkel kutse osaleda Mühlner Motorspordi tiimi eest kestvussõidus. Kui eelmisel nädalavahetusel osales...