Balti mere meistrivõistlused saavad lõppakordi Leedus Samsonas Rally Utenal

Markus Tammoja jahib kõrget kohta Leedu ja Balti mere meistrivõistluste arvestuses. Foto: Pille Russi

Septembri viimasel nädalavahetusel sõidetakse Leedus Samsonas Rally Utena, mis on Leedu, Läti ja Balti mere meistrivõistluste viimaseks etapiks.

27.-28. septembrini Utena linnas ja selle ümbruses sõidetav etapp on pakkumas põnevust nii osalejatele, kui ka pealtvaatajatele. Ralli algab juba neljapäeval, kuid sel päeval keskendutakse peamiselt võistluseks valmistumisele nagu autode tehniline ülevaatus, rajaga tutvumine ja hooldusala avamine.

Reedel, 27.septembril sõidetakse vahemikus 10.00-12.00 Samsonas Rally Utena testikatse,  mille pikkuseks 3 km. Algusega kell 13.00, toimub ralli ametlik avamine Aušros tänaval 49, Utenas. Avamisel sõidavad osalejad oma võistlusautodega üle stardipoodiumi, kus neid intervjueeritakse ja seejärel suundutakse avapäeva esimesele kiiruskatsele, mis saab stardi 14.25. Esimesel päeval on kavas viis kiiruskatset, millest kaks toimuvad algusega 19.00 Utena linnatänavatel.

Laupäeval ootab võistlejaid ees veelgi intensiivsem päev, kui sõidetakse kaheksa kiiruskatset ja läbitakse rohkem, kui 80 katsekilomeetrit. Võistlejaid ootavad Utena, Anykščiai ja Zarasai piirkondade parimad teed ja kolmel korral külastatakse ka hooldusparki.

Pärast ametlike tulemuste väljakuulutamist algab algusega 20.30 autasustamistseremoonia ja auhindade jagamine suurel laval loomekeskuse “Taurapilis” taga. Autasustamise järel astub lavale “AC/DC Tribute.lt” meeskond, kes toob kogu Utenasse tõelise rock’n’rolli.

Eestlastel võimalik hooaja kokkuvõttes püüda erinevate meistrivõistluste medaleid

Samsonas Rally Utenale on juba registreerunud 86 võistluspaari ja nende hulgas ka mitu Eesti ekipaaži. Eestlastel on hooaja kokkuvõttes medalivõimalusi nii Leedu, Läti, kui ka Balti mere meistrivõistluste arvestustes.

Läti meistrivõistlustel on viimase etapi eel LRC2 klassis pronksmedalis kinni Priit Koik / Kristo Tamm, kes Balti mere meistrivõistluste klassi 1 arvestuses on jagamas teist kohta. LRC4 klassis on samuti pronksmedalis kinni Karl-Markus Sei / Martin Leotoots, kes kolmandat kohta jagamas ka Balti mere meistrivõistluste klassi 3 arvestuses.

Leedu meistrivõistlustel on LARČ9 ja 2WD klasside kuldmedaleid jahtimas Markus Tammoja / Karol Pert. Balti mere meistrivõistluste klassis 5 on Tammoja esikohaheitluses edestamas Taavi Niinemets / Esko Allika. Selle klassis on eestlaste päralt koguni TOP4.

Ka klassis 2 on Balti mere meistrivõistluste arvestuses eestlaste juhtimine ja seda jagatult. Viimase etapi eel on meistritiitli kinni Patrick Enok / Silver Simm ja  Esmar-Arnold Unt / Raiko Lille, kellel kolme seni sõidetud etapiga kogutud võrdne arv punkte.

Klassis 3 jäävad viimase etapi eel liidrikohast 6 punkti kaugusele Mark-Egert Tiits / Jakko Viilo.

Klassi 4 TOP3 mahub kaks Eesti ekipaaži, kellel mõlemal ka võimalus tänavuse hooaja meistrikarikatele. 13 punkti kaugusele jäävad klassiliidritest Egon Kaur / Allan Birjukov ja 16 punkti lahutab esikohast Urmo Aava / Janno Siitanit.  Klassi 6 meistritiitel on viimase etapi stardi eel vaid 5 punkti kaugusel Sander – Erik Tiits / Fredi Kostikovil.

Rahvuste arvestuses on Eesti hoidmas Balti mere meistrivõistluste arvestuses 522 punktiga kindlat esikohta. Kokku on tänavustel meistrivõistlustel osalenud 13 rahvuse esindajad.

Registreerimine “Samsonas Rally Utena 2024” kestab kuni 22. septembrini. Osalejate nimekirja ja muude asjakohaste uudistega saab tutvuda veebilehel www.samsonasrally.com ja Läti autoralli meistrivõistluste kodulehel lrc.lv.

Rallipassid hinnaga 15 eurot on saadaval ettetellimisel Bilietai.lt platvormil. Alla 12-aastastele lastele on üritus tasuta.

LOE KA NEID UUDISEID:

13. september 2024

Registreerumine 11.-12. oktoobrini toimuvale Saaremaa Rallyle on alanud

Neljapäeval, 12.septembril algas registreerumine Terminal autoralli Eesti meistrivõistluste viimasele etapile, Saaremaa Rallyle.  Järjekorras 57. Saaremaa Rally sõidetakse 11.-12.oktoobrini ja...
12. september 2024

Nädalavahetusel tulekul: palju võistlusi Eestis; Motoshow ja mitmed välisstardid

Nädalavahetusel selguvad kolmel alal Eesti meistrid ja karikavõitjad, Eesti autosport on esindatud autonäitusel Motoshow ning Eesti autosportlased stardivad mitmel...
12. september 2024

Kardispordis selgusid Eesti meistrid

Kardispordis selgusid Eesti meistrid ja karikavõitjad. Viimane etapp sõideti möödunud nädalavahetusel LaitseRallyPark´is. Mini 60 klassi Eesti meistriks krooniti teist...
11. september 2024

EVAL F4 2024: Rainer Talvar ka teisel etapil kindel võitja

Virtuaalse vormelisõidu Eesti meistrivõistluste ehk EVAL F4 2024 sarja teine etapp sõideti 8. septembril, võistlustandriks Navarra ringrada Hispaanias. Rainer...