Nädalavahetus autospordis: kardispordis selguvad meistrid, eestlased MM-i ja EM-i finaalides

Kardihooaeg lõpeb Laitses. Foto: Pille Russi

Nädalavahetusel selguvad kardispordis Eesti meistrid, Eesti autosportlased on maailma ja Euroopa meistrivõistlustel kõrges mängus ning toimub muudki põnevat.

Kardispordi Eesti meistrivõistluste viimane etapp toimub reedel ja laupäeval LaitseRallyPark´is. Reedel algavad kvalifikatsioonid kell 15.40 ja võistlussõidud kell 17.30. Laupäeval on võistlussõitude algus kell 10.50. EAL TV otseülekanne algab laupäeval kell 10.50.

Rahvakrossi Aluvere Karika ja Lõuna-Eesti Karika etapp sõidetakse laupäeval Aluvere rallikrossirajal algusega kell 9.50. Tavapäraselt on kavas eraldistardist sprint ja ühisstardist kross.

Drifti Balti ja Eesti meistrivõistluste etapp Semipro ja Pro klassile toimub laupäeval ja pühapäeval Bikernieki rajal. Laupäeval on kavas kvalifikatsioonid, pühapäeval algusega kell 12.30 tandemsõidud.

E-autospordi ringrajasõidu Eesti meistrivõistlused klassile EVAL F4 jätkuvad pühapäeval Navarra virtuaalrajal.

Autoralli maailmameistrivõistlused jätkuvad Kreekas. Reedest pühapäevani toimuva Acropolise ralli stardis on neli Eesti ekipaaži Ott Tänak / Martin Järveoja, Georg Linnamäe / James Morgan, Robert Virves / Aleks Lesk ja Romet Jürgenson / Siim Oja. JWRC-le on tegemist hooaja viimase etapiga, millele Jürgenson/Oja lähevad vastu MM-i liidritena. Otsepilti näitavad TV3 kanalid ja Rally.tv.

Kiirendusspordi Euroopa meistrivõistluste viimane etapp toimub reedest pühapäevani Suurbritannias Santa Podi rajal. Eestist osaleb Andres Arnover, kes on enne viimast võistlust klassis Pro Modified teisel kohal. Võistluse detailne ajakava on avaldatud kodulehel, otsepilti on võimalik jälgida Youtube´i SantaPod TV vahendusel.

Rallikrossi Euroopa meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse laupäeval Portugalis. Marko Muru on klassis RX2e enne viimast etappi kolmandal kohal. Otsepilti näitab Rally.tv.

TCR Europe sari jätkub laupäeval ja pühapäeval Brnos. Eestlastest osaleb Ruben Volt. Võistlust on võimalik jälgida kodulehe vahendusel.

LOE KA NEID UUDISEID:

6. september 2024

EAL Tartu Motoshow´l: 900 hj BMW, AMG mootoriga Lada ja Audi A8 jõuallikaga BMW

Eesti Autospordi Liidu väljapaneku teemaks 13.-15. septembrini Tartu Näitustel toimuval Motoshow´l on seekord drift, mida esindavad kolm võistlusautot näitavad...
5. september 2024

FOTOD ja VIDEO. Kiirendushooaeg lõppes rekorditega

Kiirendushooaja lõpetanud Wildcards Drag Race´il Kiltsi lennuväljal sündisid uued Eesti rekordid veerandmiilil nii autode kui mootorrataste arvestuses. Autode uueks...
4. september 2024

Garaaž Järvamaa rahvaralli viib võistlejad tuntud ralliteedele

21. septembril toimuv Garaaž Järvamaa rahvaralli viib võistlejad Kesk-Eesti tuntud ralliteedele. “Enamikku katseid on kasutatud sportrallidel kas hiljuti või...
4. september 2024

FOTOD. Vahelduvates oludes toimunud Eesti Maasikas Tehvandi rahvasprint nõudis tarka sõitu

Vihmahood muutsid Eesti Maasikas Tehvandi rahvasprindi suhteliselt kitsa ja tehnilise asfaltraja veelgi keerulisemaks, sihile viis tark sõit. “Sõita tuli...