Kevin Pesur: Drift Mastersi viimasel etapil paneme kõik välja

Kevin Pesur (esiplaanil) sai Ungari etapil 16. koha. Foto: Jordan Butters

Eesti tippdriftija Kevin Pesur ütleb, et Drift Mastersi sarja eelviimase etapi tulemus Ungaris ei vastanud ootustele, kuid püssi ei ole ta põõsasse visanud ja hooaja viimasel etapil läheb kogu meeskond täispangale.

Eelviimase etapi kvalifikatsioonis Ungaris Rabocsiringil kogusid eestlased Oliver Randalu ja Kevin Pesur mõlemad võimalikust 100-st 84 punkti ning pääsesid tandemsõitudesse. Randalu ei saanud tehnilisel põhjusel startida juba esimeses väljalangemisvoorus 32 parema seas, Pesur jõudis 16 parema sekka, kuid veerandfinaali ei pääsenud.

“Kvalifikatsioonis tegin esimese sõidu kindla peale, teises läksime riskile. Kuna sõit toimus pimedas, paigaldasime autole lisavalgusti, aga vist ei oleks pidanud. Rajal oli palju rehvitossu, valgus peegeldus sellelt ja kohati oli nagu valge sein ees,” rääkis Pesur.

Esimeses väljalangemissõidus läks Pesur kokku sarja ühe tugevama sõitja James Deane´ga Iirimaalt. “Need olid väga head sõidud. Eessõit õnnestus mul perfektselt, tagasõidus juhtus üks viga, kuid võit oli minu.”

Järgmises voorus tuli vastaseks norralane Tor Arne Kvia. “Autot tabas elektrisüsteemi rike, täisvõimsust ei saanud ühel hetkel enam kasutada ja kahjuks tuli vastu võtta kaotus. Kindlasti ei vasta Ungari tulemus ootustele, kuid mis parata, tehniliste rikete eest ei ole autospordis keegi kaitstud.”

Etapi kokkuvõttes sai Pesur 16. koha ja Randalu oli 29., võitis soomlane Lauri Heinonen. Hooajatabelit juhib Heinonen 387 punktiga, Deane on teine 312 ja iirlane Duane McKeever kolmas 300 punktiga. Pesur on 228 punktiga kuues ja Randalu jagab 128-ga 19. ja 20. kohta.

Etapilt on võimalik koguda maksimaalselt 112 punkti, seega on Heinonen liikunud Pesurile püüdmatusse kaugusesse. “Kõik teised kohad on matemaatiliselt võimalikud. Kindlasti paneme viimasel etapil kõik välja!”

Drift Mastersi viimane etapp toimub 13.-14. septembrini Varssavi rahvusstaadionil umbes 60 000 pealtvaataja silme all.

LOE KA NEID UUDISEID:

29. august 2024

Nädalavahetus autospordis: kahel alal selguvad Eesti meistrid

Nädalavahetusel selguvad kahel autospordialal Eesti meistrid, kuid toimub palju muudki põnevat. Crosskartide rallisprindi Eesti meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse laupäeval,...
28. august 2024

Ruudi Reinumägi saavutas superkrossi noortearvestuses topeltvõidu

13aastane Ruudi Reinumägi võttis superkrossi karikasarja viiendal etapil Raassilla rajal Mobile Autokeskuse karikatele noorteklassis topeltvõidu. Reinumägi (Ford Puma) oli...
27. august 2024

EVAL F4 2024: avaetapil peremehetses Rainer Talvar

Virtuaalse vormelisõidu Eesti meistrivõistluste hooaeg algas Virginia rajal. Rainer Talvar andis märku oma plaanidest, võites nii kvalifikatsiooni, eelsõidu kui...
27. august 2024

Kiirendushooaeg lõpeb Haapsalus Wildcards Drag Race´iga

31. augustil ja 1. septembril toimub Haapsalu lähedal Kiltsi lennuväljal Wildcards Drag Race, kus lisaks Eestile on osalejaid ka...