Autoralli EM-sarja eelviimane etapp sõidetakse Walesi asfaldil, stardis 140 autot

Hayden Paddon juhib ralli EM-sarja. Foto: @World / Red Bull Content Pool

Sel nädalavahetusel sõidetakse Walesis autoralli Euroopa meistrivõistluste sarja (ERC) eelviimane etapp. Aberystwythi linna ümbruses sõidetaval rallil osaleb sel korral 140 ekipaaži, kuid ka seal pole stardis mitte ühtegi Eesti võistluspaari.

Hooaja neljas asfaldi etapp sõidetakse 30. augustist kuni 1. septembrini Ühendkuningriikides. JDS Machinery Rali Caredigion nimeline ralli kuulus eelmisel hooajal autoralli Euroopa karikasarja ja Briti meistrivõistluste kalendrisse. Etapp kuulub ERC kalendrisse esmakordselt ning on ühtlasi ka selle ERC hooaja noorim ralli.

ERC põhiklassi registreerus 32 ja ERC3 klassi viis ekipaaži. ERC4 klassist leiab kümme ja ERC Junior arvestuses sõidab kaheksa ekipaaži. Ülejäänud võistluspaarid sõidavad Briti meistrivõistluste arvestuses.

Hooaja eelviimasel rallil tulevad starti kõik kolm senise hooaja paremat: EM-sarja üldliider Hayden Paddon (Uus-Meremaa), talle 14 punktiga kaotav prantslane Mathieu Franceschi ning sarja kolmandat kohta hoidev poolakas Mikolaj Marczyk, kes jääb Paddonist maha 23 punktiga. Sarnaselt Barumi ralliga ei ole stardis norralast Mads Östbergi, kes endiselt taastub Rooma rallil tehtud avariist. Samuti ei ole stardis EM-sarja neljadndat kohta hoidvat Simone Tempestinit.

Kolme päeva jooksul läbitakse 184,16 katsekilomeetrit. Suurem osa rallist sõidetakse ära laupäeval (127 km) ning pühapäeval jääb veel sõita 57,16 km. Reedel läbitakse lisaks vabatreeningule ja kvalifikatsioonikatsele ka kaks lühikest korduvkatset, millest esimene saab alguse Eesti aja järgi kell 20.05. Samad katsed läbitakse veel kahel korral uuesti laupäeva õhtul. Laupäeval antakse esimesele katsele start kell 10.05 ning pikka võistluspäeva viimane katse algab kell 20.49. Laupäeval sõidetakse kokku kaheksa kiiruskatset. Pühapäev algab kell 10.33 ning punktikatsega tehakse algust kell 16.05.

“See ralli on täiesti erinev kõikidest teistest, mis kalendris on,” ütles sarja liider Paddon. “Palju on kitsaid teid, mis on ka väga künklikud ning siledad, aga alati oled liikumises ja hüppes. See on peaaegu nagu Soome ralli aga asfaldil. Erinevus on see, et teed on oluliselt kitsamad. Ilm mängib Walesis alati oma rolli, mis muudab selle ralli väga keeruliseks.”

ERC-sarja üldarvestuse enne eelviimast etappi:

  1. 1. Hayden Paddon 96 punkti
  2. 2. Mathieu Franceschi 82 p
  3. 3. Miko Marczyk 72 p

LOE KA NEID UUDISEID:

29. august 2024

Nädalavahetus autospordis: kahel alal selguvad Eesti meistrid

Nädalavahetusel selguvad kahel autospordialal Eesti meistrid, kuid toimub palju muudki põnevat. Crosskartide rallisprindi Eesti meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse laupäeval,...
28. august 2024

Ruudi Reinumägi saavutas superkrossi noortearvestuses topeltvõidu

13aastane Ruudi Reinumägi võttis superkrossi karikasarja viiendal etapil Raassilla rajal Mobile Autokeskuse karikatele noorteklassis topeltvõidu. Reinumägi (Ford Puma) oli...
28. august 2024

Kevin Pesur: Drift Mastersi viimasel etapil paneme kõik välja

Eesti tippdriftija Kevin Pesur ütleb, et Drift Mastersi sarja eelviimase etapi tulemus Ungaris ei vastanud ootustele, kuid püssi ei...
27. august 2024

EVAL F4 2024: avaetapil peremehetses Rainer Talvar

Virtuaalse vormelisõidu Eesti meistrivõistluste hooaeg algas Virginia rajal. Rainer Talvar andis märku oma plaanidest, võites nii kvalifikatsiooni, eelsõidu kui...