LaitseRallyPark´is tuleb laupäeval suur driftifestival

Matsuril sõidab rajal korraga rohkem autosid kui driftile tavapäraselt kaks. Foto: Mathias Orro

Laupäeval, 31. augustil toimub Tallinna külje all LaitseRallyPark´is Eesti suurim driftifestival Drift Factory Matsuri.

Jaapanist pärit Matsuri toob rajale korraga rohkem autosid kui tavalises võistlusformaadis, luues äärmiselt põneva ja adrenaliinirohke elamuse. Paralleelselt on avatud kaks rada – klassikaline LaitseRallyParki hüppega formaat ning korralik platsidrift. 

Toimumas on juba kolmas Drift Factory Matsuri. Aastatega on pealtvaatajate hulk kasvanud ning huvi sellise driftiformaadi vastu tõusnud. Tänavu tuleb rajale lõbutsema Drift Mastersi sarjas Eesti autospordi ajalugu teinud Kevin Pesur.

“Matsuri driftiformaat on jõudmas driftiharrastajate südamesse ja pakub palju elevust ning ootusärevust. Loodame, et oleme suutnud meeskonnaga luua taaskord ürituse, mis pakub kõigile midagi ja mis ei läheks nii pea meelest,” kommenteerib ürituse juht ja Drift Factory Pro klassi sõitja Simon Suvemaa.

“Näha rajal korraga sõitmas 11 autot, see tekitas närvikõdi ka kõige driftikaugemale inimesele!” rääkis ürituse korraldaja Birgit Saar mullusest Matsurist. “Meil on siiras rõõm seda kõike uuesti korraldada. Usume, et kõik, kes siia üritusele kohale jõuavad, ei kahetse kohe kindlasti.”

Tegemist on kogupereüritusega: põnevad driftisõidud kahel rajal, hobiautode näitus, võimalus sõita karti, külastada Eesti suurimat vanaautode muuseumit, proovida sõidusimulaatorit, kogeda tõelist driftielamust driftitaksos ja palju muud.

Üritus saab LaitseRallyPark´is 31. augustil alguse kell 11.00 sõitjate paraadiga, väravad avatakse pealtvaatajatele kell 10.00. Piletid on müügil ainult kohapeal. Pilet maksab 20 eurot ning kuni 12-aastased (k.a) lapsed pääsevad üritusele tasuta. Rohkem teavet ürituse kohta leiate sotsiaalmeedia lehelt Drift Factory.

Üritus on registreeritud Eesti Autospordi Liidus, mistõttu saavad osaleda ka litsentseeritud võistlejad.

LOE KA NEID UUDISEID:

29. august 2024

Nädalavahetus autospordis: kahel alal selguvad Eesti meistrid

Nädalavahetusel selguvad kahel autospordialal Eesti meistrid, kuid toimub palju muudki põnevat. Crosskartide rallisprindi Eesti meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse laupäeval,...
28. august 2024

Ruudi Reinumägi saavutas superkrossi noortearvestuses topeltvõidu

13aastane Ruudi Reinumägi võttis superkrossi karikasarja viiendal etapil Raassilla rajal Mobile Autokeskuse karikatele noorteklassis topeltvõidu. Reinumägi (Ford Puma) oli...
28. august 2024

Kevin Pesur: Drift Mastersi viimasel etapil paneme kõik välja

Eesti tippdriftija Kevin Pesur ütleb, et Drift Mastersi sarja eelviimase etapi tulemus Ungaris ei vastanud ootustele, kuid püssi ei...
27. august 2024

EVAL F4 2024: avaetapil peremehetses Rainer Talvar

Virtuaalse vormelisõidu Eesti meistrivõistluste hooaeg algas Virginia rajal. Rainer Talvar andis märku oma plaanidest, võites nii kvalifikatsiooni, eelsõidu kui...