Kardispordi Rotax Nordicu meistriteks krooniti Ljubimov ja Sei

Nikita Ljubimov lunastas Grand Finalsi pääsme. Foto: arhiiv / Pille Russi

Lätis 333 Balti-nimelisel rajal peetud Rotax Nordicu viimane osavõistlus meelitas kohale seitsme riigi sportlased, Rotaxi brändi omanikud ning rahvusvaheliselt tunnustatud peakohtuniku. Laialdast tähelepanu saavas sarjas krooniti kaks eestlastest meistrit: Nikita Ljubimov (Minimax) ja Priit Sei (Masters).

Peaaegu ilmeksimatu Nikita Ljubimov näitas võimsat kiirust ka viimasel etapil. Kvalifikatsiooni ja esimeses finaali võidu võtnud Ljubimov alustas aga teist finaali valedel rehvidel, mispärast ta kiiresti võistlejaterivis tahapoole kukkuma hakkas. Kui kuivaval rajal slikkrehvidel sõitjad aina kiirust kogusid, siis vihmarehvidel Ljubimov kaotas aina aega kohti, finišeerides liidrist 49 sekundi kaugusel 8. kohal. Superfinaali neljandalt kohalt alustanud eestlane ei raisanud aga aega ja läks juhtima juba esimesel ringil. Viiesekundiline võit oli juba uue meistri jõudemonstratsioon. Nikita Ljubimov tagas endale nii Nordicu tiitli kui pääsme Rotax Grand Finalsile Itaalias.

Masters klassis avas laupäeva kõige edukamalt punktitabeliliider Priit Sei, kes võitis veenva eduga kvalifikatsiooni. Finaalides neljanda ja teise kohaga leppima pidanud Sei korjas targalt vajalikke punkte ning alustas superfinaali kolmandalt positsioonilt. Suurema osa sõidust liidritega heidelnud Sei finišeeris kolmandana, tagades endale 2024. aasta Rotax Grand Finalsi pileti ning Nordicu tiitli. Järgmised eestlased rivistusid kohtadele 6.-9. vastavalt Eke Nurm, Markus Mihkel Kaljuste, Villem Pomerants ja Ivo Pärle.

Rotax DD2 klassi Nordicu tiitel läks otsustamisele superfinaalis, kus tundus, et määravaks saab õige rehvivalik. Enne viimast starti sarja juhtinud eestlane Ragnar Veerus tegi ühes suurimate konkurentidega õige otsuse alustada vihmarehvidel. Tiitliheitlus lõppes aga boksist väljudes, kui käiguvahetit kinnitanud polt esimesel vahetusel minema lendas ning Veerus ühe käiguga sõitma jäi. Ringiga maha jäänud Veerus lõpetas 15. kohal, kaotades tiitli 9 punktiga. Devin Sagadi lõpetas superfinaali 7. kohal.

Ka Rotax Junioris ei õnnestunud punktitabeli liidril Toms Strelel kindlustada tiitlit, kui ta hoolimata kahest sõiduvõidust ühes stardis tehnilistel kaalutlustel diskvalifitseeriti. Superfinaalis lõpetas Strele järel poolakas Franek Sulima, kes tagas endale Nordicu tiitli. Kolmandana lõpetas Robin Šemet, kes juhtis eestlaste triot. Temale järgnesid Kaspar Kiisküla ja Hans Markus Narusk. Sarja kokkuvõttes lõpetas Šemet 6., Kiisküla 8., Fernando Paimre 9. ja Markus Jauk 10. kohal.

Ka Rotax Senioris elas punktitabeliliider ja valitsev meister soomlane Miska Kaskinen üle kohutava nädalavahetuse. Finaalides kasinate 11. ja 5. koha punktidega tiitli poole sammunud soomlane lõpetas superfinaali 24. kohal, kuid diskvalifitseeriti kadunud kinnituspoldi pärast. 6 punktiga kaotas soomlane tiitli lätlastele Gustavs Usakovsile, kes viimase etapi võitis. Parima eestlasena viimasel etapil samuti kamaluga ebaõnne kogenud Aron Kivilo lõpetas sarja 4., Joel Kaspar Jõepere 7. kohal.

LOE KA NEID UUDISEID:

22. august 2024

Noored Roolis naasis suvepuhkuselt pingelise võistlusega Kulbilohu rallikrossirajal

Eelmisel pühapäeval sõideti Kulbilohu krossirajal Noored Roolis sarja neljas etapp, mis pakkus põnevat vaatamist kõikides vanuserühmades. Nooremas vanuserühmas poiste...
22. august 2024

Humus Paide Rallyle registreerus teist aastat järjest üle 100 võistluspaari

Reedel, 23. augustil antakse Paide Teatri- ja Muusikamaja kõrvalt start järjekorras 21. Paide rallile. Humus Paide Rally on Terminal...
22. august 2024

Nädalavahetus autospordis: Eestis võisteldakse viiel alal, arvukalt eestlaste välisstarte

Nädalavahetusel võisteldakse Eestis rallis, kardispordis, maastikusõidus, superkrossis ja e-autospordis ning arvukalt eestlasi stardib välismaal. Terminal autoralli Eesti meistrivõistlused jätkuvad...
21. august 2024

Eestlased võitsid Smiltenes kõik veokiklassid. “Ehkki eestlased võitsid, elas Läti publik sõbralikult kaasa.”

Inten autokrossi Eesti meistrivõistluste Smiltene etapil Lätis võitsid kõik veoautoklassid eestlased. Klassis GAZ-53 oli parim Heigo Ojasaar, teine lätlane...