Eesti kardisportlased võistlesid Saksamaal, Rootsis ja Prantsusmaal

Markus Kajak osaleb Saksamaa meistrivõistlustel. Foto: arhiiv / ADAC Motorsport

Eesti kardisportlased võistlesid nädalavahetusel Saksamaa meistrivõistlustel, Champions of the Future etapil Rootsis ja Rotax International Trophyl Prantsusmaal.

Markus Kajak võistles Saksamaa meistrivõistlustel KZ2 klassis. Selgelt kõige kiirem mees Kerpeni kardirajal seljatas kõik konkurendid kvalifikatsioonis, eelsõitudes ning ka Superheat’is. Finaalis ei tahtnud Markuse kiirust aktsepteerida üldiselt teisi kohti kogunud kaaskonkurent, kes Kajakule otsa sõitis ning eestlase sõidu rikkus. Kajak lõpetas finaali üheksandana ja avarii põhjustanud sõitja küll ületas finišijoone esimesena, kuid sai ajakaristuse, mis langetas ta kuuendale kohale. 

Kristianstadi kardirajal Rootsis peeti Champions of the Future neljas etapp, kus startis 5 eestlast. Eestlastest parimana lõpetas Mark Dubnitski 22. kohal.

OK Junioris võistelnud Aleksander Uusneem ja Meryl Peldes näitasid kvalifikatsioonis vastavalt 61. ja 79. ringiaega. Eelsõitude järel Peldes Superheat’i ei pääsenud, lõpetades 93. kohaga. Uusneem ületas Superheat B 30. positsioonil, tagades eelsõitude järel endale 64. koha, mis teda finaali ei viinud. 

OK kategoorias oli stardis 3 eestlast. Kõige paremat hoogu näitas nädalavahetuse jooksul Roland Kuklane, kes mahtus kvalifikatsioonis 11 kiirema sekka. Eelsõidud lõpetas ta 2., 3., 3. ja 4. kohaga, nende sekka kuulus ka kahjuks üks katkestamine. Eelsõitude kokkuvõttes langes konkurentsist Hugo Rajamets, kes lõpetas 91. kohaga. Superheat’i 8. kohalt alustanud Kuklane finišeerus 7. positsioonil. Samas Superheat’is tõusis Mark Dubnitski 4 positsiooni võrra ja kerkis 14. kohale. Finaali alustasid Kuklane ja Dubnitski vastavalt 13. ja 32. stardikohalt. Mark Dubnitski tõusis finaalis 11 kohta ja lõpetas 21. kohal. Juba finaali 7. ringil katkestas aga Roland Kuklane võistluse. 

Prantsusmaal LeMansis sõideti iga-aastane Rotax International Trophy. Eestit esindas Paul Hamburg Rotax Senior klassis. Kvalifikatsioonis näitas ta 57. ringiaega. Eelsõitude kokkuvõttes kogus ta 67 punkti, mis andis kokku 75. koha. Superheat C-s jäi Hamburg kahjuks rajaäärde. 

LOE KA NEID UUDISEID:

22. juuli 2024

Ringrajasõitja Alex Reimann ja EST1 Racing saavutasid Prantsusmaal kahel korral poodiumikoha

Nädalavahetusel pandi Paul Ricardi ringrajal Prantsusmaal GT Cup Europe konkurentsitihe rivi proovile nii intensiivses kuumas kui salakavalas vihmas, kus...
22. juuli 2024

FOTOD ja VIDEO. Üle saja autosportlase võistles Antsla tänavarajal

Antsla tänavarajal toimunud ES Time Antsla rahvasprindist võttis osa 104 võistlejat. Osavõturohkeimas J16 klassis võitis 22 võistleja seas Romet...
22. juuli 2024

MM-arvestuses teiseks tõusnud Ott Tänakule / Martin Järveojale esimeselt Läti MM-rallilt poodiumikoht

Pühapäeval Lätis lõppenud autoralli MM-hooaja kaheksanda etapi võitsid soomlased Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1). Soomlastele...
19. juuli 2024

Registreerumine Terminal autoralli Eesti meistrivõistluste etapile Lätis lõpeb nädala pärast

Võistlejate registreerimine 9.-10. augustini toimuvale Terminal autoralli Eesti meistrivõistluste viiendale etapile, Rallijs Cēsisele on avatud veel nädal aeg ja...