LightGrey meeskonnale ERC Delfi Rally Estonialt kaks ERC3 klassi poodiumikohta

Delfi Rally Estonia ERC3 esikolmik. Foto: @World / Red Bull Content Pool

Möödunud nädalavahetusel sõidetud ERC Delfi Rally Estonial tegi debüüdi LightGrey meeskond, kes saatis Euroopa autoralli meistrivõistluste neljandal etapil starti kaks Rally3 autodel sõitnud võistluspaari – Joosep Ralf Nõgene / Aleks Lesk (Renault Clio Rally3) ja Patrick Enok / Silver Simm (Ford Fiesta Rally3).

ERC3 klassis võistelnud LightGrey meeskonna võistlejad näitasid kõikidel katsetel head kiirust ja seda hoolimata kohati päris keerulistest ilma- ja rajatingimustest.

Kui reedese Raadi Mõisapargis sõidetud katse võitsid väliskülalised Prantsusmaalt, siis sealt edasi ei loovutatud külalistele koduteedel ühtegi katsevõitu ja poodiumi heitlus käis vaid kolme Eesti võistluspaari vahel.

Laupäeva avakatse võitsid Enok / Simm, mis üldarvestuses tähendas esikoha jagamist tänavuste Junior WRC MM-liidrite Romet Jürgenson / Siim Ojaga (Ford Fiesta Rally3).

Ka järgmisel katsel jätkus Jürgensoni ja Enoki duell, millest vaid 0,1 sekundilise paremusega väljus esimene. Esikolmik, kuhu kuulus ka Nõgene, mahtus laupäeva esimesele hoolduspausile tulles vaid 7,2 sekundi sisse. Kui Raanitsa esimese läbimise võitsid Enok / Simm, tõustes 3,1 sekundiga ERC3 klassi liidriteks, siis järgneval jäid Fordil sõitnud mehed vihma kätte ja andsid Jürgenson / Ojale 2 sekundilise kaotusega esikoha tagasi.

Kui seni olid kõik kolm Eesti võistluspaari teinud veatut sõitu, siis Kanepi katse esimesel läbimisel tegi Enok sõiduvea ja suretas auto mootori välja, mis maksis lõpuks koguni 12,5 sekundit. Järelejäänud neljast laupäeva katsest võitsid LightGrey piloodid kõik – Enok 3 ja Nõgene 1. Pika võistluspäeva lõpuks, kus lisaks konkurentidele tuli heidelda ka muutuvate ilmaoludega, lõpetasid liidrina Jürgenson / Oja, kellest Enok / Simm jäid maha 11,1 ja Nõgene / Lesk 26,1 sekundiga. Lähimad jälitajad jäid TOP3 juba ligi kahe minuti kaugusele.

Laupäeva hommikut alustas kõige paremini Nõgene, kes edestas Otepää katsel Jürgensoni 0,8 ja Enokit 4,3 sekundiga. Kui Kambja katse võiduga vähendas Enok liidriga vahe 10,7 sekundi peale, siis Otepää teisel läbimisel vastas parima ajaga omakorda Jürgenson, kes suurendas viimase katse eel edu 18,2 sekundi peale. ERC Delfi Rally Estonia viimane kiiruskatse pakkus võistlemist vihmast märjas ja väga libedates oludes. Neis keerulistes oludes õnnestus kõige paremini sõit Enok / Simmil, kellel oli see nädalavahetuse seitsmendaks kiiruskatse võiduks.

ERC3 klassi võiduga lõpetasid Delfi Rally Estonia Romet Jürgenson / Siim Oja, kellele Patrick Enok / Silver Simm jäid alla 17,6 ja kolmanda koha välja sõitnud Joosep Ralf Nõgene / Aleks Lesk 47 sekundiga. Samadele võistluspaaridele kuulusid poodiumikohad ka Eesti meistrivõistluste arvestuses.  

Pooled ERC3 katsevõidud võtnud Patrick Enok: „Kiirus oli meile iseendilegi üllatavalt hea, sest Romet on ju päris palju saanud see aasta pikki rallisid sõita ja ennast tema vastu proovile panna oli katsumus, millega tundub, et saime hakkama. Need paar eksimust, mis sisse tulid tekitasidki selle suurema vahe aga üldjoontes oli üsna sekund-sekundis sõit. Kindlasti tahaks võita, kuid sellises konkurentsis kiirust näidata ja lõpuks teine olla annab põhjust rahul olla. Siiani ei saa aru, et mis Kanepi katse esimesel läbimisel juhtus, kus lõpuks 12,5 sekundit kaotasime. Ilmselt oli tegemist ikkagi sõiduveaga, kus lasin rattad blokki ja kuna seal oli ka roobas, siis see võttis auto kohe kaasa ja läks spinni. Kuigi auto suri ka välja, siis sel hetkel sellele palju mõtlema ei jäänud, sest sellest oli vaja kiiresti üle saada ja edasi proovida. Ilma selle eksimuseta oleks tõenäoliselt olnud pühapäevas veel rohkem põnevust. Lõppkokkuvõttes on see ralli värk ja vahest läheb nii. Ralli viimane katse oli keeruline, kuigi vihma palju juurde ei tulnud ja nähtavus oli täitsa normaalne. Samas teeolud oli nii etteaimamatud, kus kohati oli pidamine normaalne ja siis muutus täielikult ja oli väga libe. Eks neid momente seal ikka oli ja nö. jõnksud käisid läbi. Ma ei oskagi nii öelda, et kas see oli elu kõige keerulisem katse, pigem mitte aga paras katsumus oli küll. Laupäeval saime Karaski katsel meie vihma ja Romet ei saanud, kuid see nii palju ei mõjutanud lõpuks ja pigem saime kõik samades oludes sõita, mis ongi õige vahe hindamiseks kõige olulisem.“

Renault Clio Rally3 autoga Eestis esimese stardi teinud Joosep Ralf Nõgene: „Alati ju tahaks natukene rohkem, sest kolmas koht on küll hästi, kuid ise oleks rohkem lootnud. Samas, kui mõelda ralli eelsele eesmärgile, milleks oli, et kui saaks Rometile kandadele astuda, siis seda ma ju ka tegime. Patricku hoog oli väga positiivselt üllatav ja ta oli väga tubli. Heitlus, mis meie kolme vahel toimus oli kihvt ja mingid katsed tulid väga hästi välja. Kui nüüd tagasi vaadata katsete aegadele, siis paljudel katsetel jäi varu veel küllalt, kuid ajad olid ikkagi okei. Sarnaselt heitlusega mida pidasid Georg Linnamäe ja Robert Virves, siis sama äge oli ka meil sekund-sekundis sõita. Mina oma seisukohast saan öelda, et nelikveolise autoga kardan ma vihmaseid ja libedaid olusid oluliselt vähem, kui Rally4 autoga. Samas olude mõttes oli ikkagi keeruline, eriti PowerStage ja ka laupäeval saime vihma sahmakaid, kus tuli kiiresti oludega harjuda. Positiivne oli see, et sõiduvigu ilma tõttu ei tulnud ja saime hästi hakkama. See oli väga hea õppetund tulevikuks, et kuidas sellistes oludes sõita. Meeskonna debüüdiga jäime väga rahule – esiteks, et sellise hooga kannatab sõita ja teiseks, et meie noorte punt Patrick ja mina näitasime mõlemad head kiirust. Kõik jäid rahule.“

Delfi Rally Estonia ERC3 klassi katsevõidud:
Patrick Enok / Silver Simm 7
Romet Jürgenson / Siim Oja 4
Joosep Ralf Nõgene / Aleks Lesk 2
Tristan Charpentier / Alexis Maillefert 1 

Kui möödunud nädalavahetusel tegi LightGrey meeskond debüüdi Euroopa meistrivõistlustel, siis järgmine nädal on meeskond debüüdiks stardis Lätis, kus sõidetakse autoralli maailmameistrivõistluste hooaja kaheksas etapp. LightGrey meeskonda on lõunanaabrite juures sõidetaval WRC etapil WRC3 klassis esindamas Joosep Ralf Nõgene / Aleks Lesk.

LOE KA NEID UUDISEID:

15. juuli 2024

Kris Hahn saavutas rallikrossi meistrisarjas esimese võidu

Kris Hahn saavutas Missos oma karjääri esimese rallikrossi Eesti meistrivõistluste etapivõidu, olles parim konkurentsitihedes BMW RX3000 klassis. Tänavu meistrivõistlustega...
15. juuli 2024

Noorteralli Eesti meistrisarja etapi Saaremaal võitsid Trevon Aava ja Kristian Hallikmägi

Island of Pets Kihelkonna rahvaralli raames sõidetud noorteralli Eesti meistrivõistluste etapi võitsid nooremas rühmas Trevon Aava / Urmo Aava...
15. juuli 2024

Ajaloo esimesel Läti MM-rallil stardib kolm Eesti võistluspaari

Eeloleval nädalavahetusel sõidetakse Lätis autoralli MM-hooaja kaheksas etapp. Kui Eestist sai 2020. aastal MM-ajaloo 33. riik, kus MM-rallit sõidetud,...
15. juuli 2024

Kardisportlane Konrad Karjus sai Soomes kolmanda koha

Konrad Karjus sai kardispordi Soome meistrivõistluste kuuendal etapil klassis Mini 60 kolmanda koha ja sõitis võistluse kiireima ringi.  Soome...