Ringrajasõitja Ragnar Simuland sai Leedus parima eestlasena teise koha. „Slikkidega oli lausvihmas päris huvitav.“

Ragnar Simuland juhib V1600 sõitu. Foto: BaTCC

Ragnar Simuland sai Kaunase lähedal Kacergine rajal toimunud ringrajasõidu Balti (BaTCC) ja Eesti meistrivõistluste etapil parima eestlasena teise koha.

Suure kõrguste vahega n-ö vana kooli ringrajaga Leedus Simulandil (Toyota Yaris) varasem otsene kokkupuude puudus. “Harjutasin rada simulaatoris ja osalt tänu sellele sain kiiruse kohe üles,” rääkis 16aastane Simuland. “Rada on kiire ja kuna väljasõidualad väikesed, siis ka ohtlik. Eksimisruumi ei ole.”

Esimene sõit toimus laussajus, aga V1600 klassis on lubatud kasutada vaid ühte tüüpi rehve. “Vihmarehve meie klassis ette nähtud ei ole. Slikkidega oli vihmas päris huvitav. Kui mitmed rajalt välja sõitsid ja konkurent, kellega otsest võitlust pidasin, spinni läks, otsustasin, et sõidan rahulikult ja kindla peale.” See taktika tõi Simulandile sõiduvõidu.

Teine sõit toimus juba kuival rajal ja lõppes eestlasele kolmanda tulemusega. “Kiirust polnud nii palju kui tarvis, kuid üldiselt okei tulemus.”

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis lätlane Viesturs Ozols (Toyota Yaris). Pärast kolme etappi juhib klassi V1600 Simuland 123 punktiga, teine on Ozols 116 ja kolmas lätlane Raivis Meilands 84 punktiga.

Klassis BTC2 oli eestlastest parim kolmanda koha saanud Kairo Kallas. Simo Lind oli viies, võitis leedulane Andrius Keblys. Esikolmik sõitis Honda Civicutega. Sarja juhib Lind (120 punkti), teine on Kallas (95) ja kolmas Keblys (78).

BMW 325 Cupi parim oli kahe sõidu kokkuvõttes prantslane Leo Messenger. Eestlastest edukaimana sai Karl Lang kümnenda koha, Romet Reisin oli 15. ja Pavel Beskrovnõi 24. Punktitabelit pärast kolmandat etappi ei ole veel avaldatud.

Nankangi kahe tunni kestvussõidus saavutas BTC1 arvestuses esikoha RSparts Motorsport, MKM Racing oli teine. BTC3 klassis oli parim Eesti tiim RS Racing Team teine, Lind Racing kolmas ja Reinup Motorsport neljas.

Järgmine etapp sõidetakse 16.-18. augustini Pärnus Porsche Ringil.

LOE KA NEID UUDISEID:

26. juuli 2024

Champions of the Future Academy kardisarja viiendal ja kuuendal etapil on stardis neli eestlast

Champions of the Future Karting Academy sari jõuab eeloleval nädalavahetusel poole peale. Hooaja eelmised etapid on toimunud Itaalias ning...
26. juuli 2024

Drift Factory Openil jõudsid poodiumile kõigi kolme driftiklassi autod

Drift Factory LaitseRallyPark´is korraldatud võistlusel, kus erinevate driftiklasside autod võistlesid ühises arvestuses, jõudsid poodiumile kõigi kolme klassi esindajad. Finaalsõidud...
25. juuli 2024

Nädalavahetus autospordis: viis võistlust Eestis ja mitmed eestlased võistlevad välismaal

Nädalavahetusel toimub Eestis viis autospordivõistlust, neist kaks Tartus. Mitmed eestlased võistlevad välismaal. Kiirendushooaeg jätkub laupäeval Tartus Ülenurme lennuväljal Speedest...
25. juuli 2024

Autoralli EM-sari liigub tagasi asfaldile, Roomas tuleb starti 90 autot

Juulikuu viimasel nädalavahetusel toimub Itaalia pealinnas Roomas autoralli Euroopa meistrivõistluste (ERC) viies etapp, kuhu registreeris kokku 90 ekipaaži. Tegemist...