Ringrajasõitja Ruben Volt võitis raskuse kiuste TCR Europe´i etapi

Ruben Volt. Foto: ACI

Team Estonia Autosport liige Ruben Volt tegi TCR Europe sarjas taas korraliku nädalavahetuse, kui võitis legendaarsel Spa rajal Belgias esimese võistlussõidu.

Võit tuli raskuste kiuste sõna otseses mõttes kuna tänavu Euroopa sarjas edukalt esinenud Volti Honda Civic Type-R TCR võistlusautol oli reeglite kohaselt 40 lisakilo. Pärast nelja etappi on Volt sarjas neljandal kohal.

Spa rajal sõidetud TCR Europe sarja neljas etapp algas ALM Honda Racing sõitjale väga seiklusrohke kvalifikatsiooniga, mis sõideti märgades oludes. Esimeses kvalifikatsioonis oli ta neljas ja teises ning otsustavas teine. 

Ruben Volt: “Kvalifikatsioon oli üks huvitavamaid, mida olen sõitnud. Kui läksime rajale, siis hakkas raja esimeses osas sadama, teine pool oli kuiv. Otsustasime jääda samade rehvidega rajale. Vihm liikus raja erinevates osades ja kui see korraks järgi jäi, õnnestus teha kuivaval rajal kaks kiiret ringi ja tuli neljas aeg. Teises kvalifikatsioonis läksime ainsana oma tiimis välja seadega, kui rattad olid vihmakaldega ja vihmarehvidega. Kuna rada oli pigem kuivavam, siis töötasid rehvid hästi neli ringi. Esimesel korral sain sedasi kirja teise aja, teisel korral ei õnnestunud seda parandada.”

Esimeses võistlussõidus tegi Ruben Volt hea esituse ja suutis juba esimesel ringil liidriks tõusta. Vahepeal rajal käinud turvaauto järel suutis Volt kenasti liidrikohta hoida ja lõpetas sõidu esimesena.

Teises sõidus sai tagantpoolt startinud Volt hästi liikuma ja suutis esimesel ringil kohti võita. Kui ta hakkas mööduma sarja liider Franco Girolamist, siis ei sobinud see konkurendile, kes ta surus murule ja Volti auto sai viga. Sõit õnnestus siiski lõpetada ja seda seitsmendal kohal.

Ruben Volt: “Esimene sõit oli väga hea ja kõik õnnestus. Teises sõidus oli hea start, natuke segas see, et esimeselt kohalt startinud võistleja suretas oma auto välja ja see segas mu sõidujoont. Suutsin kohti võita aga Girolami keeras korralikult peale ja läksin murule ning auto roolivarras väändus. Sellises konditsioonis autoga oli keeruline kohtade pärast võidelda ja eesmärk oli hoida kohta ja arvestades olusid võimalikult heal kohal lõpetada. Kiiruse poolelt olin TOP3 hulgas ja olin üllatunud, et konkurentidele ei tulnud ajakaristusi rajapiirete ületamise ja muu osas. Seda oli päris palju aga see jäi kahjuks tähelepanuta.
See, et suutsime 40 lisakiloga sedasi domineerida, selle taga on ALM Honda Racing meeskonna super töö auto ettevalmistamisel. See oli seni parim tunne, mis mul on olnud nii kiiruse kui seadistuse osas autos. Ja see oli läbi terve nädalavahetuse.”

Peale nelja etappi on kaks sõitu võitnud Ruben Volt TCR Europe sarja neljandal kohal, olles kogunud 229 punkti. Sarja liider on 259 punktiga Franco Girolami.

Meeskondlikus arvestuses on liider ALM Honda Racing, edu teisel kohal oleva Monlau Motorsport meeskonna ees on 85 punkti. 

LOE KA NEID UUDISEID:

8. juuli 2024

Kardisportlane Albert Tamm oli Lonato öösõidul teine

Nädalavahetusel toimus Lonatos South Garda kardirajal Coppa Italia öösõit, kus erinevates masinaklassides osales kokku üle 200 sõitja. Mini-klassi sõitja...
8. juuli 2024

Ringrajasõitja Alex Reimann saavutas Imolas esmakordselt poodiumikoha

Alex Reimann ja EST1 Racing saavutasid Porsche Carrera Cup Beneluxi kolmandal etapil Imolas esmakordselt Rookie (algaja) arvestuse poodiumikoha. Reimann...
7. juuli 2024

Marko Muru saavutas rallikrossi FIA RX2e etapil kolmanda koha

Team Estonia Autosport liige Marko Muru saavutas Rootsis Höljese rajal toimunud rallikrossi elektriautode FIA RX2e meistrivõistluste hooaja avaetapil kolmanda...
7. juuli 2024

FOTOD. Väga põneva lõpplahenduse saanud ERC Delfi Rally Estonia võitsid Georg Linnamäe ja James Morgan

ERC Delfi Rally Estonia jätkus pühapäeval nelja kiiruskatsega ja päevale läksid liidrina vastu Robert Virves / Craig Drew (Škoda...