FOTOD. Väga põneva lõpplahenduse saanud ERC Delfi Rally Estonia võitsid Georg Linnamäe ja James Morgan

Georg Linnamäe / James Morgan võitsid Rally Estonia. Fotod: Pille Russi

ERC Delfi Rally Estonia jätkus pühapäeval nelja kiiruskatsega ja päevale läksid liidrina vastu Robert Virves / Craig Drew (Škoda Fabia RS Rally2), kelle edu Georg Linnamäe / James Morgan (Toyota GR Yaris Rally2) ees oli täpselt sekund.

Pühapäeval ootas võistlejaid ees neli kiiruskatset ja 68,32 katsekilomeetrit. Päeva alustati Otepää katse esimese läbimisega, mille 3,6 sekundilise võidu võttis Linnamäe ees Virves, kes suurendas üldedu 4,6 sekundi peale. Kambja katsel andis oma vastuse Linnamäe, kes võttis tagasi 1,7 sekundit, mis tähendas, et tänavuse Delfi Rally Estonia viimase hoolduspausi eel oli kahe Eesti / Briti võistluspaari vahe 2,9 sekundit. Peale lõunapausi jätkus võistlus Otepää katse kordusega ja sarnaselt hommikuse läbimisega olid taas parimad Virves / Drew, kes läksid ralli viimasele katsele vastu 9,3 sekundilises edus.

Kui senine päev oli pakkunud ilma osas päikesepaistet, siis vahetult enne PowerStage katse algust avanesid taevaluugid, mis pakkusid viimasel katsel kohati üsna ekstreemseid olusid. Kõige paremini tundsid end nendes keerulistes tingimustes Georg Linnamäe / James Morgan, kes võtsid katsevõidu Robert Virvese / Craig Drew ees koguni 11,5 sekundiga. See tähendas ERC Delfi Rally Estonia üldvõitu napi 2,2 sekundilise eduga Linnamäele / Morganile ja RedGrey meeskonnale! See oli esmaspäeval 26. sünnipäeva tähistavale Linnamäele ja tema kaardilugejale nende karjääri esimeks ERC ralli võiduks!

„Läksime viimasel katsel endast kõike andma, sest Robert oli eelmisel katsel meilt palju aega ära võtnud ja teadsime, et nüüd on kõik või mitte midagi. Teise kohaga ma väga rahul poleks olnud. Minu jaoks olid need kolm parimat päeva, mis mul on ralliautos olnud. Niimoodi Robertiga sõita sekund-sekundis ralli üldvõidu nimel oli ülim emotsioon ja Robert on nii pagana kiire, et ei andnud mulle midagi niisama. Kuigi ma olen enamus elust elanud Tallinnas, siis ma pean end tartlaseks ja need on need teed, kus ma olen palju Otepääl olnud. Üks unistus on nüüd elus täitunud ja ma usun, et publik ka nautis meie lahingut,“ võttis õnnelik Linnamäe Delfi Rally Estonia võidu kokku.

Nagu ikka kuulusid lisaks võidukarikatele Rally Estonia võitjatele ka spetsiaalsed võidukiivrid, mille andsid tänavustele Delfi Rally Estonia võitjatele Tartu Raekoja platsis asunud poodiumil üle Urmo Aava ja Tarmo Hõbe.

Üldarvestuse kolmanda koha teenisid Nikolay Gryazin / Andris Mālnieks (Citroën C3 Rally2), kes jäid võitjatest maha 1.11,2.

ERC3 klassis, kus sõidetakse Rally3 autodega ei jätnud eestlased külalistele peale avakatse võidu mingit võimalust. Klassi kolmikvõidu võtnud eestlastest olid kõige kiiremad Romet Jürgenson / Siim Oja, kes edestasid 14 kiiruskatse kokkuvõttes sarnase Ford Fiesta Rally3 autoga võistelnud ja pooled kiiruskatsed võitnud Patrick Enok / Silver Simmi 17,6 sekundiga. Kolmanda koha sõitsid välja uue LightGrey meeskonna värvides esimese stardi teinud Joosep Ralf Nõgene / Aleks Lesk (Renault Clio Rally3), kes jäid Jürgensonile / Ojale alla 47 sekundiga.

„See on üks minu karjääri magusamaid võite. Ühest küljest on hea, et sai koguaeg kiiresti sõita, et ei olnud sellist jokutamist, millega hakkavad ka vead sisse tulema. Siin oli vaja algusest lõpuni palju keskenduda ja kiiret sõitu teha. See tase oli maailmaklass ja pani ennast pingutama ning tegi mind tulevikuks paremaks. Soome eel sain nüüd siit Eesti teedelt hea tunde, et ei pea hakkama seda tunnet seal otsima ja saab kohe hakata kiiresti sõitma,“ sõnas pingelises heitluses ERC3 klassi võitnud Jürgenson Delfi Rally Estonia kokkuvõtteks.

Esiveoliste klasside ERC4 ja ERC Junior arvestuses ei olnud koduteedel vastaseid võistluspaarile Jaspar Vaher / Sander Pruul. Ford Fiesta Rally4 autoga võistelnud eestlased võitsid 14 kiiruskatsest üheksa ja edestasid lõpuks lähimaid jälitajaid, kelleks olid Calle Carlberg / Jørgen Eriksen (Opel Corsa Rally4) 46,3 sekundiga. Rootslaste duellis pidid kaasmaalastele vaid 6,3 alla vanduma ja kolmandal kohal lõpetama ERC Junior klassi hooaja liidrid Mille Johansson / Johan Grönvall (Opel Corsa Rally4).

„ERC4 ja ERC Junior klassivõidud kõlavad väga hästi. Ma arvan, et see ilm tegigi kogu selle nädalavahetuse põnevaks. Need Lõuna-Eesti teed on küll omamoodi keerulised ja lahedad, aga see muutlik ilm tegi asja keerulisemaks. Soov oli ikka koduteedel ennast kiirest küljest näidata, kuid ralli on selline ala, et keeruline on midagi ette ennustada. Hetkel on keeruline öelda kuidas minu hooaeg jätkub, sest täpset plaani pole, kuid tahaks sõita veel ühe ERC etapi Inglismaal, kuid see sõltub võimalustest,“ võttis kaks klassivõitu võtnud Vaher eduka nädalavahetuse kokku.

LOE KA NEID UUDISEID:

8. juuli 2024

Ringrajasõitja Ruben Volt võitis raskuse kiuste TCR Europe´i etapi

Team Estonia Autosport liige Ruben Volt tegi TCR Europe sarjas taas korraliku nädalavahetuse, kui võitis legendaarsel Spa rajal Belgias esimese...
8. juuli 2024

Ringrajasõitja Alex Reimann saavutas Imolas esmakordselt poodiumikoha

Alex Reimann ja EST1 Racing saavutasid Porsche Carrera Cup Beneluxi kolmandal etapil Imolas esmakordselt Rookie (algaja) arvestuse poodiumikoha. Reimann...
7. juuli 2024

Marko Muru saavutas rallikrossi FIA RX2e etapil kolmanda koha

Team Estonia Autosport liige Marko Muru saavutas Rootsis Höljese rajal toimunud rallikrossi elektriautode FIA RX2e meistrivõistluste hooaja avaetapil kolmanda...
7. juuli 2024

Terminal autoralli Eesti meistrivõistluste neljanda etapi Delfi Rally Estonia võitsid Robert Virves / Craig Drew

Reedel ja laupäeval sõideti Tartu, Otepää ja Lõuna-Eesti teedel Terminal autoralli Eesti meistrivõistluste neljas etapp, Delfi Rally Estonia. Eesti ...