Noortele võistlejatele loodud LightGrey meeskond teeb esimese stardi Delfi Rally Estonial

LightGrey meeskonna autod. Foto: LightGrey

2019. aasta maailmameister Ott Tänak tegi oma karjääri esimesed suuremad sammud ja tulemused kunagise MM Motorsport meeskonna värvides, milleks tänaseks on saanud tema enda juhitav ja MM-rallide hooldusparkides kõigile tuttav ning hinnatud RedGrey meeskond.

Mais otsustas meeskonna juhtkond kooseisus – Ott Tänak, Juss Roden ja Eero Nõgene, et seni CKR Estonia nime kandnud meeskond, mille värvides sõitsid Eesti autoralli tulevikulootused – 21 aastane Joosep Ralf Nõgene, 18 aastane Patrick Enok, 17 aastane Oskar Männamets ja 17 aastane Joosep Planken, vajaks nime muudatust.

Põhjuse nime muudatuseks andsid CKR meeskonna poolt soetatud kolm nelikveolist Renault Clio Rally3 autot ja nende renditeenuse pakkumine ja soov siduda meeskonna bränd RedGrey meeskonnaga. Uueks meeskonna nimeks sai LightGrey, mis tuleneb sellest, et CKR meeskonna värvid olid helesinine ja hall.

Uue meeskonna eesmärk ja visioon on olla RedGrey juunioride meeskond, kus noored piloodid saaksid karjääris järgmise sammu teha.

„Kõik algas sellest, et oli vaja CKR meeskonna nime muuta, mille all me enne sõitsime. Kuna minu isa Eero Nõgenel on seos RedGrey meeskonnaga, siis tekkis mõte siduda see bränd ka meie meeskonnaga. Kuna tuli ka Renault Cliode programm, mis hõlmab kolme Clio Rally3 autot, siis mõtlesime, et tekitame uue nimega renditeenust pakkuva meeskonna. Uue meeskonna eesmärk ja visioon on olla RedGrey juunioride meeskond, kus siis saaks noored piloodid karjääris järgmise sammu teha. Kindlasti ei ütle me ära ka vanematele soovijatele,“ sõnas meeskonna piloot Joosep Ralf Nõgene.

LightGrey meeskonna koordinaator on rallisõpradele tuttav ja väga kogenud kaardilugeja Simo Koskinen, kes püüab noortele sõitjatele edasi anda oma kogemusi.

Uue meeskonna LightGrey esimene ametlik start on eeloleval nädalavahetusel sõidetaval Delfi Rally Estonial, kus hooldusalas ollakse kõrvuti põhimeeskonna RedGreyga.

LightGrey meeskonna värvides Renault Clio Rally3 autoga teevad juba reedel Eesti teedel esimese stardi Joosep Ralf Nõgene / Aleks Lesk. Meeskonna litsentsiga on ERC arvestuses veel startimas Patrick Enok / Silver Simm ja Eesti meistrivõistluste arvestuses Oskar Männamets / Holger Enok.

Vastloodud meeskonna tänavune eesmärk on osaleda Eesti autoralli meistrivõistluste etappidel, kuid hooajal 2025 soovitakse end juba proovile panna ka piiri taga.

Viie sõidetud Delfi Rally Estonia katse järel hoiavad klassi ERC3 teist kohta Patrick Enok / Silver Simm ja kolmandat Joosep Ralf Nõgene / Aleks Lesk, kes jäävad liidritele alla vastavalt 2 ja 15,1 sekundiga.

„Üldjoontes on täitsa okei olnud, auto on terve ja noot on ka paigas. Viimasel katsel saime vihma ja ei tea kas Romet (Jürgenson) ka sai, kuid see oleks võinud ka vastupidi olla, ilm on nii ettearvamatu. Raanitsal pingutasime kõvasti, kuid tee läks päris katki ja hoidsime seal autot ja rehve. Nüüd tuli küll väike vahe sisse, kuid pingutame edasi ja alla ei anna. Alati leiaks hoogu juurde, kuid peame au andma, sest me sõidame üsna maksimumi piiril. Siin on küll tuttavad teed, kuid heitlesime ka talvel Rometiga ja on äge, kui saab maailma tippudega sõita. Selline konkurents karastab ja võib-olla jääb kellelegi silma ka,“ sõnas Enok lõunapausi eel.

„Hommikul oleks võinud natukene julgem olla ja teistel läbimistel oleks võinud auto gramm kõrgem olla, sest ei julgenud nii kõvasti rehvide pärast rünnata. Saime ka natukene vihma. Teiseks ringiks tõstame auto natukene kõrgemaks, muus osas läheb see Renault Rally3 auto igalt poolt läbi. See, et saame siin end Rometiga võrrelda on hea ja saame end natukene rohkem suruda,“ võttis Nõgene hommikuse ringi kokku.

LOE KA NEID UUDISEID:

8. juuli 2024

Ringrajasõitja Ruben Volt võitis raskuse kiuste TCR Europe´i etapi

Team Estonia Autosport liige Ruben Volt tegi TCR Europe sarjas taas korraliku nädalavahetuse, kui võitis legendaarsel Spa rajal Belgias esimese...
8. juuli 2024

Ringrajasõitja Alex Reimann saavutas Imolas esmakordselt poodiumikoha

Alex Reimann ja EST1 Racing saavutasid Porsche Carrera Cup Beneluxi kolmandal etapil Imolas esmakordselt Rookie (algaja) arvestuse poodiumikoha. Reimann...
7. juuli 2024

Marko Muru saavutas rallikrossi FIA RX2e etapil kolmanda koha

Team Estonia Autosport liige Marko Muru saavutas Rootsis Höljese rajal toimunud rallikrossi elektriautode FIA RX2e meistrivõistluste hooaja avaetapil kolmanda...
7. juuli 2024

FOTOD. Väga põneva lõpplahenduse saanud ERC Delfi Rally Estonia võitsid Georg Linnamäe ja James Morgan

ERC Delfi Rally Estonia jätkus pühapäeval nelja kiiruskatsega ja päevale läksid liidrina vastu Robert Virves / Craig Drew (Škoda...