Juba ülehomme stardib ERC Delfi Rally Estonia 2024

Start on Tartu südalinnas. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ülehomme, 5. juulil stardib ERC Delfi Rally Estonia. Eestis sõidetav FIA autoralli Euroopa meistrivõistluste (ERC) etapp on tänavuse hooaja neljandaks osavõistluseks. ERC, Eesti ja Läti autoralli meistrivõistluste starti on kokku tulemas 116 autot.

ERC Delfi Rally Estonia stardi- ja finišipoodium asub juba traditsiooniliselt Tartu Raekoja platsil. 

Reedel, 5.juulil kell 17.00 astub lavale ERC paremik -Mathieu Franceschi, Hayden Paddon, Mads Østberg, Georg Linnamäe, Robert Virves  ja sel aastal Eesti meistrivõistluste etapil Läti MM-ralliks valmistuv Ott Tänak, kes Meet The Crew sessioonil vastavad küsimustele. Seejärel jagavad ERC ja Eesti tippsõitjad ja kaardilugejad ning Ott Tänak ja Martin Järveoja Tartu Raekoja platsil asetseval laval fännidele autogramme.

Kell 18.00 algab sealsamas laval ERC Delfi Rally Estonia 2024 suurejooneline avashow, kus erikavadega astuvad üles Liis Lemsalu ja Stefan, mille järel näeb algusega 18.30 stardipoodiumil kõiki tänavusi ERC Delfi Rally Estonia võistlejad ja samuti ka Eesti ja Läti meistrivõistluste arvestuses startivad ekipaaže. ERC hooaja neljanda osavõistluse avakatse sõidetakse algusega 19.35 Raadi mõisapargis.

Laupäeval ootab võistlejaid ees ralli pikim võistluspäev, kui sõidetakse üheksa kiiruskatset – Raanitsa, Karaski, Kanepi, Mäeküla ja pika ligi 118 katsekilomeetrise päeva lõpetab 2019. aasta maailmameistri Martin Järveoja sünnilinna Elva linnakatse, millele järgneb Puuluup ja 5MIINUST kontsert Elva keskväljakul.

Laupäeva õhtul alates 23:00 autasustatakse võistlejaid, kes osalesid Delfi Rally Estonial Eesti ja Läti meistrivõistluste arvestuses.

Pühapäeval jätkub võistlus uue kuue saanud Otepää ja Kambja katsetega, millest viimane on ka võistlust lõpetav PowerStage katse, kus Leigo järvede ääres on lisaks kiiretele rallisõitjatele närvikõdi pakkumas ka BMX trikiratturid, kes teevad õhelende üle võistlusautode .

Kell 17.30 sõidavad Tartu Raekoja platsil rahva ette ERC Delfi Rally Estonia 2024 võitjad.

Delfi Rally Estonia direktor Urmo Aava: „Rõõm on üle seitsme aasta taas korraldada ERC etappi, kus kõige kiiremate autode konkurents ja erinevate sõitjate konkurents teeb sellest sarjast väga ägeda. Mulle endale pakub põnevust see, et stardinimekirjale peale vaadates ei ole kindlaid favoriite ja võimalike Delfi Rally Estonia võitjaid tänavu kümmekond. Teine ootus ja lootus on eriti peale Poola MM-ralli, et Robert Virves ja Georg Linnamäe on koduteedel kõrges konkurentsis üldvõidule ja kindlasti ka teistes klassides Romet Jürgenson, Patrick Enok, Joosep Ralf Nõgene, Jaspar Vaher ja Karl Markus Sei.  Sinimustvalged prillid ette, lipud kaasa ja kõik rajaäärde omadele kaasa elama ning rallisporti nautima!“

 Lisaks kiiruskatsetele ja meelelahutusele on rallipublikul võimalik minna Tehvandi Spordikeskuse territooriumile vaatama, kuidas hoolduspargis töötavad Euroopa ja Eesti parimad meeskonnad, nende mehaanikud, insenerid ja paljud teised. Lisaks tippmeeskondade ja võistlejate jälgimisele saab hoolduspargis külastada ka EXPO-t, kus võimalik soetada erinevaid fännitooteid jne..

Kõik Tartu kesklinnas Raekoja platsil toimuvad tegevused, kontserdid ja Tehvandi Spordikeskuse territooriumil asuv hoolduspark ja EXPO on külastajatele TASUTA!

Korraldajad on ette valmistanud ligi 30 pealtvaatamisala. Rallifännidel on võimalus valida erinevate pääsmete vahel, mille seast igaüks leiab endale sobiva – kolme päeva rallipass, päevapassid, kolme päeva VIP-pass ning VIP-päevapassid.  Nii rallipassid kui päevapassid on digitaalsed, kuid sel aastal on endale võimalik soetada ka fännipass, mille juurde kuulub kaelakaart, mis jääb rallifännile meenutama 2024. aasta sündmuse erilist elamust. Rallipassid, päevapassid ja VIP passid on müügil Rally Estonia kodulehel asuvas e-poes aadressil www.rallyestonia.ee ja ka Piletitaskus. Samadelt lehtedelt on võimalik soetada ka EST-LAT ja FIN-EST rallipassid, mis tagavad ligipääsu võistlustele nii Eesti ja Läti, kui ka Eestis ja Soomes toimuvatele ERC / WRC etappidele.

Sportlandi fännipoodides on terve ralli vältel saadaval ERC Delfi Rally Estonia tänavused fännitooted.

Circle K teenindusjaamadest üle Eesti saab osta ERC Delfi Rally Estonia ametliku ralliajakirja, mis on täis kõikvõimalikku vajalikku infot ja põnevat lugemist. Ajakiri on müügil Circle K jaamades üle Eesti, Otepää Turismiinfokeskuses ja Ugandi restoranis ning digiajakiri on kättesaadav Delfi keskkonnas https://sport.delfi.ee/kategooria/120000358/rally-estonia-ajakiri.

Lisainfo on leitav Rally Estonia kodulehel, aadressil: https://rallyestonia.ee/pealtvaatajale/uldinfo/programm/

Mugavalt on kogu info hallatav Rally Estonia mobiiliäpis, mille saab tasuta alla laadida Apple Store-st ja Google Play-st.

Ametlik online uudistekanal on Delfi, kes kajastab kõiki sündmusi kogu nädalavahetuse vältel, kogu info on leitav Delfi Rally Estonia erikeskkonnast https://sport.delfi.ee/kategooria/66422928/rally-estonia.

Delfi Rally Estonia ametlik Ralliraadio on Duo, mis levib Lõuna-Eestis FM sagedusel 107,8 MHz ning digiraadios (DAB+) aga on kuulatav ka mujal üle Eesti kõigil DUO raadio sagedustel FM-s ja digiraadios. Samuti saab ralliraadiot kuulata telefoniäpist “PLEIER” ja veebilehelt pleier.ee

Delfi Rally Estonia kiiruskatsetest teevad otseülekanded TV3, TV6 ja TV3 Sport kanalid.

ERC Delfi Rally Estonia on FIA autoralli Euroopa meistrivõistluste (ERC) tänavuse hooaja neljandaks osavõistluseks, mis  sõidetakse Tartu, Otepää ja Lõuna-Eesti teedel 5.-7. juulini. Kokku ootab võistlejaid 14 kiirukatset ja ralli kogupikkuseks on 187,64 kilomeetrit. Kümnel katsel võistlevad ka Eesti ja Läti meistrivõistluste punktidele sõitjad. Veoautode klassi EMV9 osalejad võistlevad kuuel kiiruskatsel. Ainult Eesti meistrivõistluste arvestuses võistlevad sõitjad stardivad pärast Euroopa meistrivõistlustel osalejaid.

LOE KA NEID UUDISEID:

2. juuli 2024

Eesti rallikrossisõitjad saavutasid Leedus kaks poodiumikohta

Leedus Vilkyčiai rajal toimunud rallikrossi Läti-Leedu meistrivõistluste kolmandal etapil said Andreas Aulik ja Kristo Marten Muru teise koha. Aulik...
2. juuli 2024

FOTOD ja VIDEO. Kiltsi lennuväljal võistles üle 160 kiirendussportlase

Kiltsi lennuväljal toimunud 161 osalejaga kiirendusvõistlusel Ameerika Auto EDRA Nationals võitsid autode Eesti meistrivõistluste klassides Andres Arnover ja Kert...
2. juuli 2024

Delfi Rally Estoniale registreerus Eesti ja Läti meistrivõistluste arvestuses 81 võistluspaari

Terminal autoralli Eesti meistrivõistluste neljandale ja Läti meistrivõistluste kolmandale etapile, Delfi Rally Estoniale registreerus kokku 82 võistluspaari 11 riigist....
2. juuli 2024

Uskumatu Võidusõit jätkus Käinas, võistles ka nelja-aastane kardisportlane

Kardisari Uskumatu Võidusõit jätkus hooaja teise etapiga Käinas. Hiiumaal kihutas 59 võidusõitjat 12 klassis. Kõige noorem osaleja oli nelja-aastane...