Nädalavahetus autospordis: kiirendus, kross ja kardisport Eestis, arvukalt eestlasi välisvõistlustel

Inten autokrossi Eesti meistrivõistlused jätkuvad Missos. Foto: Pille Russi

Nädalavahetusel võisteldakse Eestis autokrossis ja kiirendus- ja kardispordist. Mitmed eestlased stardivad välismaal.

Kiirendusspordi Eesti meistri- ja karikavõistlused jätkuvad Kilti lennuväljal võistlusega Ameerika Auto EDRA Nationals. Reedel algavad kvalifikatsioonid kell 18.00 ja laupäeval kell 10.00. Väljalangemissõitude algus on pühapäeval kell 11.00.

Inten autokrossi Eesti meistrivõitlused jätkuvad laupäeval Missos koos Misso Karika etapiga. Sprindisõidud algavad kell 9.00, ühisstartidest sõidud kell 12.15.

Kardispordi Uskumatu Võidusõidu teine etapp toimub pühapäeval Käinas. Võistlussõidud algavad kell 11.45.

Autoralli MM jätkub Poolas. Tänasest pühapäevani toimuval võistlusel osalevad eestlastest Ott Tänak / Martin Järveoja, Georg Linnamäe / James Morgan, Robert Virves / Aleks Lesk ja Gregor Jeets / Timo Taniel. Rallit on võimalik jälgida TV3 kanalite ja Rally.tv vahendusel.

Paul Aron osaleb vormel 2 sarja etapil, mis sõidetakse koos F1 MM-etapiga Austrias Red Bull Ringil. Olulised kellaajad: reede 15.55 F2 kvalifikatsioon (siin ja edaspidi Eesti ajad) ja 17.30 F1 sprindi kvalifikatsioon, laupäev 13.00 F1 sprint ja 14.30 F2 sprint, 17.00 F1 kvalifikatsioon, pühapäev 11.00 F2 ja 16.00 F1 põhisõit. Võistlust näitavad TV3 Extra Sport ja F1 TV.

Rallikrossi RallyX sarja viies ja kuues etapp toimuvad laupäeval ja pühapäeval Rootsis Älvsbyni rajal. Klassis Open 4WD osaleb eestlastest Maiko Tamm, krosskartidel Martin Juga, Lucas Orav, Tanel Tereping, Tamo Toodo ja Romet Tsirna ning krosskartide juunioride klassis Geir Genor Muttik. Otseülekandeni juhatab kodulehekülg.

Spa 24 tunni sõidus osalevad eestlastest Ralf Aron ja Martin Rump, meeskondadeks vastavalt Mercedes-AMG Team GruppeM Racing ja Lionpeed X Herberth. Võistlus algab laupäeval kell 17.30. Otseülekannet vahendab kodulehekülg.

Rallikrossi Läti-Leedu meistrivõistluste etapile Leedus Vilkyciai rajal pühapäeval on eestlastest registreerunud Albert Ako Kokk, Ruudi Reinumägi ja Kristo Muru.

MM-punktid on mängus elektrivormelitel, sari jätkub Portlandis 13. ja 14. etapiga vastavalt laupäeval ja pühapäeval. Mõlemad sõidud algavad südaööl, sarja kodulehe andmetel näitab võistlust Eurosport.

LOE KA NEID UUDISEID:

29. juuni 2024

Registreerumine Baltic Cupi teisele etapile lõpeb kolmapäeval

Kardispordi Balti karikasarja teine etapp sõidetakse tänavu Leedus Šiauliai kardirajal 4.-6. juulini. Registreerumine võistlusele sulgub kolmapäeval, 3. juulil. Kuue...
26. juuni 2024

Kaunas ootab – ringrajahooaja keskpunkt on käes!

Ringrajasõidu Balti (BaTCC) ja Eesti meistrivõistluste kolmas etapp toimub 7. juulil Leedus Nemuno Ziedase ringrajal. Tegemist on hooaja keskpunktiks...
25. juuni 2024

Haapsalus peetakse põnev kiirendusvõistlus, stardib ka EM-pronks Andres Arnover

Reedest pühapäevani, 28.-30. juunini Kiltsi lennuväljal toimuval kiirendusvõistlusel Ameerika Auto EDRA Nationals osalevad Eesti kõige võimsamad autod. Selle hooaja...
25. juuni 2024

Mairo Tiks saavutas Panasonic Kehala Karikal topeltvõidu

13-aastane Mairo Tiks võitis Kehala Ringil sõidetud Panasonic Kehala Karikal esikoha nii noorte esiveoliste kui täiskasvanute esiveoliste autode klassis....