Crosskartide rallisprindil heideldi sekundikümnendike pärast

Marko Ringenberg võitis Vasalemmas. Foto: Alari Jüriöö

Crosskartide rallisprindi Eesti meistrivõistluste teise etapi pingelise võidusõidu Vasalemmas võitis Marko Ringenberg.

Ringenberg võitis Vasalemma kardi- ja rallikrossirajal ning nende ümbruse teedel toimunud sprindi ajaga 15.03,77, Martin Järveoja kaotas talle 2,87 sekundit ja Frederik Märtin 11,12 sekundit. Esikolmik sõitis kõik Speedcar Wonderitega.

Ehkki kaheksa sõidu summana olid vahed mõõdetavad sekundites, erinesid ajad voorudes ülivähe, näiteks avasõidus edestas Ringenberg Lucas Oravat (Speedcar Wonder) 0,36 sekundiga, teises võitis Janar Muttik (Speedcar Wonder) Märtinit 0,19-ga, viimases edestas Järveoja Ringenbergi 0,21-ga.

“Lihtsalt ei tulnud sel võistlusel midagi,” nentis Ringenberg. “Võidusõit oli ülipõnev, Martin Järveoja pakkus ootuspäraselt väga tugevat konkurentsi. Hea meel on noorte sõitjate üle, kes muutuvad aina kiiremaks ja konkureerivad kõrgetele kohtadele.”

Ringenberg lisas, et iga väiksemgi viga läks kalliks maksma. “Kaldusid natuke sõidujoonelt välja, kaotasid sekundi, aga tagasi võtta oli seda võimatu, sest konkurents oli ülitihe ja tase kõrge. Rada oli olemuselt lihtsam kui avaetapil Kreenholmis, suures osas paljudele varasemast tuttav ja ka seepärast oli eksimust keerulisem n-ö tagasi sõita.”

Sõitjad pidid kohanema raja tempomuutusega. “Kardiraja osa oli tehniline ja täpsust nõudev, rallikrossi kruusaosa kiire. Seejuures jagunes ka kruusaosa kaheks, oli pehmemat ja liivast ning kõvemat, millel lahtised kivid peal. Pikaajaline rallikogemus tuli mulle kindlasti kasuks.”

J16 autode klassis võitis Henry Tegova, teine oli Kerli Vilu ja kolmas Sander Mõik (kõik Ford Fiesta). SSV-de esikolmik: Toomas Veske (Can-Am Maverick), Tarmo Rühka ja Indrek Naar (mõl Can-Am Maverick X3).

Crosskartide rallisprindi Eesti meistrivõistlused jätkuvad 27. juulil Tartus Raadil.

LOE KA NEID UUDISEID:

27. juuni 2024

Nädalavahetus autospordis: kiirendus, kross ja kardisport Eestis, arvukalt eestlasi välisvõistlustel

Nädalavahetusel võisteldakse Eestis autokrossis ja kiirendus- ja kardispordist. Mitmed eestlased stardivad välismaal. Kiirendusspordi Eesti meistri- ja karikavõistlused jätkuvad Kilti...
26. juuni 2024

Kaunas ootab – ringrajahooaja keskpunkt on käes!

Ringrajasõidu Balti (BaTCC) ja Eesti meistrivõistluste kolmas etapp toimub 7. juulil Leedus Nemuno Ziedase ringrajal. Tegemist on hooaja keskpunktiks...
25. juuni 2024

Haapsalus peetakse põnev kiirendusvõistlus, stardib ka EM-pronks Andres Arnover

Reedest pühapäevani, 28.-30. juunini Kiltsi lennuväljal toimuval kiirendusvõistlusel Ameerika Auto EDRA Nationals osalevad Eesti kõige võimsamad autod. Selle hooaja...
25. juuni 2024

Mairo Tiks saavutas Panasonic Kehala Karikal topeltvõidu

13-aastane Mairo Tiks võitis Kehala Ringil sõidetud Panasonic Kehala Karikal esikoha nii noorte esiveoliste kui täiskasvanute esiveoliste autode klassis....