Go Craft Hiiumaa rahvasprindil ootab võistlejad hea kattega põnev rada

Hiiumaa 1+1 rahvasprint tuleb asfaltteedel. Foto: Pille Russi

Laupäeval, 14. oktoobril keskusega Käinas toimuval Hiiumaa 1+1 rahvasprindil ootab võistlejaid ees hea teekattega vaheldusrikas rada.

Võistlus koosneb kahest asfaldikatsest, Kaasiku on 2,7 kilomeetrit pikk, Nõmme 3,5 km. Kaasiku lisakatset on varasemalt kasutatud Hiiu rallidel, kuid siis oli tee kruusakattega.

“Lisakatsed on kindlasti paljudele rahvasportlastele varasemast tuttavad, kuid tänavu on sõidusuund mullusele vastupidine. Lisaks tegime Kaasiku katse varasemast 700 meetrit pikemaks,” rääkis võistluse juht Arno Eller. “Teekate on hea, ei lõhu autosid.”

Eller lisas, et Kaasiku katse kulgeb kiirel ja lookleval, mitut küla ühendaval teel, Nõmme katse rohkem asulateedel ja tööstuspiirkonnas. “Suhteliselt kiirel Kaasiku katsel kujunevad ilmselt võtmeelemendiks täpsed pidurdused. Nõmme katse on aeglasem, kuid sõidutehniliselt nõudlik. Nii et kokku tuleb vägagi mitmekülgne ja huvitav rada.”

Traditsiooniliselt on kõigile võistlejatele ette nähtud vimpel. “Sellega jätkame Hiiu rallide tava. Auhinnalaud on rikkalik, suur tänu kõigile toetajatele nii auhindade kui muu abi eest.”

Eelregistreerimist Hiiumaa 1+1 rahvasprindile pikendati homme/kolmapäeva kella 12.00-ni. “Kindlasti laseme peale ka hilisemad ärkajad, kuid võistlus läheb sujuvamalt, kui teame osalemisest ette. Kui keegi soovib registreerida pärast tähtaega, palun saata e-kiri arnoeller@hot.ee. Lisainfot saab küsida telefonil 51 35 621.”

Laupäeval algavad võistlussõidud kell 11.00.

Go Craft Hiiumaa 1+1 rahvasprint 2023 on EAL rahvasprindi karikavõistluste IX etapp.

LOE KA NEID UUDISEID:

26. juuli 2024

Champions of the Future Academy kardisarja viiendal ja kuuendal etapil on stardis neli eestlast

Champions of the Future Karting Academy sari jõuab eeloleval nädalavahetusel poole peale. Hooaja eelmised etapid on toimunud Itaalias ning...
26. juuli 2024

Drift Factory Openil jõudsid poodiumile kõigi kolme driftiklassi autod

Drift Factory LaitseRallyPark´is korraldatud võistlusel, kus erinevate driftiklasside autod võistlesid ühises arvestuses, jõudsid poodiumile kõigi kolme klassi esindajad. Finaalsõidud...
25. juuli 2024

Nädalavahetus autospordis: viis võistlust Eestis ja mitmed eestlased võistlevad välismaal

Nädalavahetusel toimub Eestis viis autospordivõistlust, neist kaks Tartus. Mitmed eestlased võistlevad välismaal. Kiirendushooaeg jätkub laupäeval Tartus Ülenurme lennuväljal Speedest...
25. juuli 2024

Autoralli EM-sari liigub tagasi asfaldile, Roomas tuleb starti 90 autot

Juulikuu viimasel nädalavahetusel toimub Itaalia pealinnas Roomas autoralli Euroopa meistrivõistluste (ERC) viies etapp, kuhu registreeris kokku 90 ekipaaži. Tegemist...