Dmitri Janis võitis e-autospordi Eesti meistrivõistluste etapi

Võistlus oli sündumusterohke. Pilt: ekraanikuva

Läinud pühapäeval peeti EST1 Racing Vormel 2023 Eesti meistrivõistluste neljas etapp. Sõideti Californias asuval legendaarsel Long Beach-i tänavarajal.

Vabatreeningutest võttis osa 43 võistlejat, kellest kiireimaks osutus taas Rasmus Varblane, olles napilt kiirem oma tiimikaaslasest Silver Tammest.

Kvalifikatsioon

Seekord võitis kvalifikatsiooni üllatuslikult Varblane, kes koos tiimikaaslase Tammega tegid tuule alla meistrivõistluste suveräänsele liidrile Dmitri Janisele. 43 osalejaga kvalifikatsioonis mahtus TOP20 ühe sekundi sisse.

Eelsõidud ja lohutussõit

Esimese eelsõidu stardis sai väga kehvalt kohalt minema Varblane, kes juba esimesse kurvi jõudes oli oma koha loovutanud Janisele. Teise ringi alguses kaotas Gregor Laur oma vormeli üle kontrolli ja spinnis esimeses kurvis seina. Teda vältida üritades sõitis Silver Jõffert seina, lõhkudes oma vormeli vedrustuse. Mõni ring hiljem langes kõrgest mängust ka Siim Loog, kes leidis end samuti seinast. Sõidu lõppedes võttis kindla võidu taaskord Dmitri Janis.

Teises eelsõidus korrati suuresti esimeses eelsõidus juhtunud vigu. Spinniti esimeses kurvis, mis viis tavaliselt seinapuute ja vormeli lõhkumiseni. Nende nimede hulka, kes esimeses kurvis intsidenti sattusid, kuulusid näiteks Paul August Lääne ja Reno Kööts. Teine neist pidi seetõttu edasi sõitma lohutussõidus ning seeläbi finaalipääset püüdma. 

Lohutussõidus oli seekord stardis 13 võistlejat, kellest 6 said viimaste seas finaali. Seekord pidid need kohad omavahel ära jagama tavaliselt kiiretematest nimedest näiteks Reno Kööts, Siim Kallakmaa, Martti Ruus, Max Kurg, Kaspar Koorits, ja Silver Jõffert. Peale pingelisi võistlusi said oma koha finaalis kätte Kööts, Kallakmaa, Jõffert, Koorits, Kert Rohtjärv ja Martti Ruus.

Finaal

Janiselt jälle hea start, samal ajal kui paljud üritasid ellu jääda kitsal tänavarajal, saadeti tagapool üks vormel lendu. Selle intsidendi saatel toimus tagapool massiavarii, kus kannatada sai pea kümmekond masinat. Sõidu algfaasis kompasid paljud kaasvõitlejate pingetaluvuse piire kuni konkurendi eksimuseni, mis võimaldas möödasõitu lihtsamini sooritada. Samas tagapool ei tuldud pingega toime ja toimus palju kontakte koos spinnidega ja järgnevate puudetega nii omavahel kui ka barjääridega. Ka finaalis sai paljudele saatuslikuks raja esimene kurv, kus aeg-ajalt hilise pidurduse tõttu seina riivati või lausa oma masin katki sõideti. Tagumisest otsast alustanud Jõffert oli 8. ringi lõpuks jõudnud 10. kohale.

Peale boksipeatuseid paremusjärjestuses suuri muudatusi polnud, kui välja arvata Jõfferti tõus esikümnesse. Sõidu lõpus lõhkus Tamm oma masina ja seetõttu tuli tal loovutada mitu kohta. Ta lõpetas sõidu kuuendana. Võitjana lõpetas jällegi Janis, teiseks koha võttis Varblane ja poodiumi lõpetas Risto Kappet. 

Järgmine etapp toimub 15. oktoobril Hollandis rannadüünide vahel asuval vastrenoveeritud Zandvoorti ringrajal.

Võistlus on järelvaadatav EVAL TV Youtube’i kanalilt.

Kõik tulemused on esialgsed kuni protestide lahendamiseni.

LOE KA NEID UUDISEID:

26. juuli 2024

Champions of the Future Academy kardisarja viiendal ja kuuendal etapil on stardis neli eestlast

Champions of the Future Karting Academy sari jõuab eeloleval nädalavahetusel poole peale. Hooaja eelmised etapid on toimunud Itaalias ning...
26. juuli 2024

Drift Factory Openil jõudsid poodiumile kõigi kolme driftiklassi autod

Drift Factory LaitseRallyPark´is korraldatud võistlusel, kus erinevate driftiklasside autod võistlesid ühises arvestuses, jõudsid poodiumile kõigi kolme klassi esindajad. Finaalsõidud...
25. juuli 2024

Nädalavahetus autospordis: viis võistlust Eestis ja mitmed eestlased võistlevad välismaal

Nädalavahetusel toimub Eestis viis autospordivõistlust, neist kaks Tartus. Mitmed eestlased võistlevad välismaal. Kiirendushooaeg jätkub laupäeval Tartus Ülenurme lennuväljal Speedest...
25. juuli 2024

Autoralli EM-sari liigub tagasi asfaldile, Roomas tuleb starti 90 autot

Juulikuu viimasel nädalavahetusel toimub Itaalia pealinnas Roomas autoralli Euroopa meistrivõistluste (ERC) viies etapp, kuhu registreeris kokku 90 ekipaaži. Tegemist...