LaitseRallyPargi uuel kardirajal toimub esimene võistlus. Tulekul otseülekanded

LaitseRallyPargi kardirajal toimub nädalavahetusel esimene võistlus. Foto: Pille Russi

LaitseRallyPargi uuel kardirajal sõidetakse nädalavahetusel kaks Eesti meistrivõistluste etappi.

Eesti pikim, 1300-meetrine kardirada võtab enda alla kuus hektarit, millest 4,5 hektarit läheb haljastuse arvele ja ülejäänud 1,5 hektarit on asfaldirada ise. Asfaltkatte sai rada 2021. aasta septembris, 2022. aasta kulus kurvikivide valmistamisele ja paigaldamisele, lisaks käisid pidevalt mullatööd. Vahetult septembrikuiste võistluste eel varustati rada vajalike betoonpiiretega ning elektriga.

Rajal on märkimisväärne kõrgustevahe (ca 5 m), ühtlasi leidub erinevaid kaldkurve, sh negatiivne pimekurv või suure positiivse kaldega sulguv viraaž. Rada on projekteeritud moel, et seda annaks kasutada mitmes versioonis, kuid kartidele on kõige sobilikum põhikonfiguratsioon pikkusega 1364 m.

Septembris toimuvad LaitseRallyPargi rajal kõik Eesti hooaja kolm viimast võistlust. Laupäeval on kavas kardispordi Eesti meistrivõistluste viies etapp, kus Rotaxi arvestuses kroonitakse Eesti meistrid ja selguvad 2. detsembril Bahreinis toimuvale Rotaxi Grand Finalsile pääsevad sõitjad. Pühapäeval 3. septembril jätkub võistlusnädalavahetus CIK-FIA Eesti meistrivõistluste kuuenda etapiga. Hooaja viimane võistlus, mis kuulub ka Baltic Cupi arvestusse toimub Laitses 22. septembril.

Rotaxi klasside Eesti meistrivõistluste viimase etapi eel hoiavad n-ö väikestes klassides kindlaid liidrikohti Carl Joosep Jaanimets ja Nikita Ljubimov, kes juba kindlustas endale Grand Finalsi pääsme Rotax Nordicu sarjas.

Rotax Junioris on tiitli juba kindlustanud Toms Strele (LV), kes on sel hooajal esinenud peaaegu ilmeksimatult. Seepärast on ka tema kindlustanud pileti Bahreini juba Nordicu üldkokkuvõttes. Heitlus pileti pärast peetakse seega eestlaste vahel, sest Marko Leotootsi ja Oliver Kurge lahutab viimase etapi eel vaid kolm punkti.

Täiskasvanute otseveoliste klassis Rotax Senior hoiab kindlat esikohta Paul Hamburg tiimikaaslase Ragnar Simulandi ees, kellele omakorda kaotab 18 punktiga möödunud aasta Rotax Juniori Eesti meister Tõnis-Johannes Toomingas.

Rotax DD2s tegi Aravetel raske töö ära möödunud aasta Eesti hõbe Patriks Noels Locmelis (LV), kes kasvatas ülitiheda hooaja järel edu 25 punktini. Talle järgnevad aga 12 punkti sees nii Edgars Vilcans (LV), valitsev Eesti meister Ragnar Veerus ja äsja kroonitud Rotax Nordic Challenge’i võitja Tomass Birstins (LV). Medalikohad lähevad jagamisele Laitses ning ka tiitel pole veel minema pääsenud. DD2 Mastersis sel aastal piletit ei jagata, aga järjekordse Eesti meistritiitli on kindlustanud Priit Sei. Temale järgnevad Martin Sild, Ivo Pärle, Kari Maripuu ja Eke Nurm mahuvad aga kõigest 8 punkti sisse, seega Eesti medalite peale läheb veel tõsiseks andmiseks.

CIK FIA klassidele toimus eelmine etapp möödunud nädalavahetusel. Micro 60s kasvatas kaaskonkurentide ees edu Jasper Kors, aga kindlasti on šansid ka Bennet Korjusel. Mini 60s läheb punkt-punktis võidusõiduks Nikita Ljubimovi ja Markus Kasepõllu vahel Eesti meistritiitlile. OK Junioris kindlustas oma punktiedu Hugo Rajamets. Klassis OK läheb viimastel etappidel tõsiseks heitluseks esikohale Roland Kuklase ja Patrick Sarapuu vahel, keda samuti lahutavad vaid mõned punktid. KZ2 jätkab liidrina Siim Leedmaa, kuid omad võimalused tiitlile on säilitanud Ken Oskar Algre.

Jälgi võistlust otsepildis Laitse kardirajalt YouTube’ist laupäeval https://youtube.com/live/iyRE4I2kcVI ja pühapäeval https://youtube.com/live/5M_9IS5p5Gc või tule kohale ning avasta ka retrokartide ja -ka vanasõidukite näituseid.

LOE KA NEID UUDISEID:

26. juuli 2024

Champions of the Future Academy kardisarja viiendal ja kuuendal etapil on stardis neli eestlast

Champions of the Future Karting Academy sari jõuab eeloleval nädalavahetusel poole peale. Hooaja eelmised etapid on toimunud Itaalias ning...
26. juuli 2024

Drift Factory Openil jõudsid poodiumile kõigi kolme driftiklassi autod

Drift Factory LaitseRallyPark´is korraldatud võistlusel, kus erinevate driftiklasside autod võistlesid ühises arvestuses, jõudsid poodiumile kõigi kolme klassi esindajad. Finaalsõidud...
25. juuli 2024

Nädalavahetus autospordis: viis võistlust Eestis ja mitmed eestlased võistlevad välismaal

Nädalavahetusel toimub Eestis viis autospordivõistlust, neist kaks Tartus. Mitmed eestlased võistlevad välismaal. Kiirendushooaeg jätkub laupäeval Tartus Ülenurme lennuväljal Speedest...
25. juuli 2024

Autoralli EM-sari liigub tagasi asfaldile, Roomas tuleb starti 90 autot

Juulikuu viimasel nädalavahetusel toimub Itaalia pealinnas Roomas autoralli Euroopa meistrivõistluste (ERC) viies etapp, kuhu registreeris kokku 90 ekipaaži. Tegemist...