LaitseRallyPargis toimuvale autonäitusele koguneb 400 hobisõidukit

Youngtimer Camp toimub homme/laupäeval. Foto: Pille Russi

Laupäeval, 29. juulil toimuv Youngtimer Camp on 25 aastaste ja vanemate sõidukite kogunemine ja näitus, mida peetakse LaitseRallyPargis seitsmendat korda.

Näitusele registreerus tänavu 400 autot, mida saavad kõik huvilised tulla kohapeale vaatama. „Nii palju näituseautosid pole ühelgi varasemal Youngtimer Campil olnud,” selgitab LaitseRallyPargi tegevjuht Üllar Suvemaa, „tegu on uue rekordiga ja loodetavasti saabub ka palju pealtvaatajaid.”

25aastased ja natuke vanemad autod on just need sõidukid, millest võiks tulevikus ka täisväärtuslikud vanasõidukid saada. „Näituse teeb huvitavaks asjaolu, et tegu pole väga vanade autodega,” märgib Suvemaa, „vanus 25 aastat ja vanem tähendab seda, et enamik meist mäletab selliseid autosid veel tavaliikluses osalemas.” Registreerunud autode seast leiab nii 1980-1990ndatest pärinevaid nö tavalisi retrohõngulisi pereautosid kui ka vähem levinud kabriolette ja hoopis hinnalisemaid sportautosid.

400 auto seast valitakse ka parimad, mis saavad auhinnad. Parima Youngtimeri, Oldtimeri, Tuuningu ja Aasta Üllataja valib eraldi žürii, kuhu kuuluvad Tõnu Korrol (LaitseRallyPark), Andres Lell (Motor Union), Sulev Narusk (Benefit), Margus Pipar (Autoleht/AutoGeenius) ja Kristjan Sooper (Eesti Autospordi Liit). Oma sõna jääb ka pealtvaatajatele, kelle hääletuse tulemusena selgub ka Publiku Lemmik.

Youngtimer Camp 2023 raames on LaitseRallyPargis avatud ka Automajas asuv vanaautode kollektsioon, laste liikluslinnak ja kardirada. Külastajaid ootab lisaks ka kaubatänav, kus müüakse erinevaid autodega seotud tooteid-teenuseid, samuti ka sööki-jooki.

Lisaks toimub päeva vältel palju nii osalejatele kui ka külastajatele mõeldud mänge, mis on kõik otsapidi autodega seotud. Youngtimer Camp 2023 avab väravad pealtvaatajale kell 11.30. Päeva kulminatsiooniks on pärastlõunane näituseautode demosõit, mille raames näevad ja kuulevad pealtvaatajad kõiki näituseautosid ka sõitmas.

Pilet pealtvaatajale on hinnaga 15€ (parkimine hinnas), 12-aastased ja nooremad pääsevad sündmusele tasuta.

LOE KA NEID UUDISEID:

26. juuli 2024

Champions of the Future Academy kardisarja viiendal ja kuuendal etapil on stardis neli eestlast

Champions of the Future Karting Academy sari jõuab eeloleval nädalavahetusel poole peale. Hooaja eelmised etapid on toimunud Itaalias ning...
26. juuli 2024

Drift Factory Openil jõudsid poodiumile kõigi kolme driftiklassi autod

Drift Factory LaitseRallyPark´is korraldatud võistlusel, kus erinevate driftiklasside autod võistlesid ühises arvestuses, jõudsid poodiumile kõigi kolme klassi esindajad. Finaalsõidud...
25. juuli 2024

Nädalavahetus autospordis: viis võistlust Eestis ja mitmed eestlased võistlevad välismaal

Nädalavahetusel toimub Eestis viis autospordivõistlust, neist kaks Tartus. Mitmed eestlased võistlevad välismaal. Kiirendushooaeg jätkub laupäeval Tartus Ülenurme lennuväljal Speedest...
25. juuli 2024

Autoralli EM-sari liigub tagasi asfaldile, Roomas tuleb starti 90 autot

Juulikuu viimasel nädalavahetusel toimub Itaalia pealinnas Roomas autoralli Euroopa meistrivõistluste (ERC) viies etapp, kuhu registreeris kokku 90 ekipaaži. Tegemist...