Olerex Talendid Rajale jätkus põnevalt Käina kardirajal

Talendid Rajale sari jätkus Käinas. Foto: Tõnis Krikk

Laupäeval sõideti Olerex Talendid Rajale sarja teine etapp Hiiumaal Käina kardirajal, kus võistles koguni 73 noort sportlast.

U10 hobikardi klassis võimutses Märten Mäemurd, kes edestas juba kvalifikatsioonis konkurente ligi 0,7 sekundiga. Noormees võitis oma eelsõidu ning veenva 10-sekundilise eduga ka finaali. Vägeva võistluse tegi Robert Esinurm, kes oma eelsõiduga otse finaali ei kvalifitseerunudki. Esinurm võitis B-finaali ning võitles end põhisõidus teiseks, parandades seejuures finaali 8 rinigiga oma tempot üle poole sekundi. Kolmandana lõpetas oma eelsõidu võitja ja ka kvalifikatsioonisõidu kolmas Aron Lind. Keitlin Oolmets, kõige kiirem neiu ja ajasõidu üldarvestuse teine, lõpetas finaali neljandana. Kahe etapi järel juhib perfektse skooriga sarja Mäemurd, Esinurm ja Lind on võrdsetel punktidel teisel ja kolmandal kohal.

Kuni 12-aastaste hobikardiklassis võidutses teist etappi järjepanu Fernando Paimre, kellele pakkus tugevat konkurentsis Timur Amir Matinian, kes läks finaalile vastu esikohalt. Finaalis võttis Matinian kindla teise koha Rafael Zernaski ja Martin Suurkivi ees, kes hoiavad punktitabelis nüüd neljandat ja viiendat positsiooni. Viiendana lõpetas Airon Lind, kes säilitas punktitabelis kolmanda koha. Punktitabeli teise koha säilitas Marten Meindorf, kes lõpetas alles seitsmendana ja hoiab peale kahte etappi Lind´i ees vaid 1-punktilist edu sarja kokkuvõttes.

Võistlusklassi Cadet valitses Kristofer Saar, kellele ei andnud üheski sõidus hingamisruumi Rasmus Kors. Juba kvalifikatsioonisõidus nähti nii noorte seas ebaharilikult tihedat rivi, kui esiviisikut eristas vaid 0,3 sekundit. Igas võistlussõidus lõpetas kolmandana Kaspar Mäesaar, kes küll parimates aegades liidritele veidi alla jäi, kuid finaalis südikat tempot näitas ning pikas sõidus jäi liidritest maha vaid alla kahe sekundi. Neljandale kohale käis tihedam rebimine Dominik Lepa ja Mialiis Vainumetsa vahel. Üks ebaõnnestunud eelsõit sundis Vainumetsa startima finaali alles kaheksandast ruudust, mistõttu finaalis ta Dominik Leppa püüda ei õnnestunud. Edasised kohad jagasid Ott Kristofer Kask, Harald Mägi, Sten Mihailov ja Harald Ehasalu.

Klassis Micro 60 ei õnnestunud kellelgi võistlussõitudest kõigutada värskelt Eesti meistrivõistlustel võidutsenud Bennet Korjust. Korjus edestas kindlakäeliselt Remi Rubinit, kes võitis Käinas kvalifikatsiooni. Finaalis teise koha tempot näidanud Simon Ojamäe tõusis poodiumi kolmandale astmele. Finaalile kolmandalt kohalt vastu läinud Konrad Karjus pidi leppima seekord neljanda positsiooniga. Võistlejate vahed olid finaalis küllalt suured ja turvalised.

Mini 60 pakkus pinget ja draamat, kui esimese etapi järel sarja juhtinud Nikita Ljubimov ja Albert Tamm esikohale võidusõidus omavahel kokku said. Poiste kemplemine kaotas kogu nende edu teiste ees ja kontakt viimasel ringil saatis Ljubimovi rajalt, Tamm langes karistuse järel viiendaks. See andis võimaluse jälitajatele ning stardivõidu võttis ka eelsõitudes valitsenud Kermo Müil. Finišis jäid vaid 0,390 sekundiga teiseks Patrick Orvandi ning kolmandale Eesti meistrivõistluste liider Markus Kasepõld.

Talendid Rajale sari jätkub 9. juulil Lange Motokeskuses.

Talendid Rajale “klassipilt” Käinast. Foto: Tõnis Krikk

LOE KA NEID UUDISEID:

26. juuli 2024

Champions of the Future Academy kardisarja viiendal ja kuuendal etapil on stardis neli eestlast

Champions of the Future Karting Academy sari jõuab eeloleval nädalavahetusel poole peale. Hooaja eelmised etapid on toimunud Itaalias ning...
26. juuli 2024

Drift Factory Openil jõudsid poodiumile kõigi kolme driftiklassi autod

Drift Factory LaitseRallyPark´is korraldatud võistlusel, kus erinevate driftiklasside autod võistlesid ühises arvestuses, jõudsid poodiumile kõigi kolme klassi esindajad. Finaalsõidud...
25. juuli 2024

Nädalavahetus autospordis: viis võistlust Eestis ja mitmed eestlased võistlevad välismaal

Nädalavahetusel toimub Eestis viis autospordivõistlust, neist kaks Tartus. Mitmed eestlased võistlevad välismaal. Kiirendushooaeg jätkub laupäeval Tartus Ülenurme lennuväljal Speedest...
25. juuli 2024

Autoralli EM-sari liigub tagasi asfaldile, Roomas tuleb starti 90 autot

Juulikuu viimasel nädalavahetusel toimub Itaalia pealinnas Roomas autoralli Euroopa meistrivõistluste (ERC) viies etapp, kuhu registreeris kokku 90 ekipaaži. Tegemist...