VIDEO. Järgmisel nädalavahetusel algab Pärnus põnev ringrajahooaeg

BMW 325 Cup on jätkuvalt populaarne. Foto: Pille Russi

Balti ringrajasarja (BaTCC) uus hooaeg algab 6.-7. maini Pärnus Porsche Ringil toimuva võistlusega. Põnevust tõotav aasta toob rajale paljud tuntud võidusõitjaid ning mitmed uued tulijaid.

“Iga uut hooaega oodatakse alati suure entusiasmiga, innuga näha uusi osalejaid, meistreid ja põnevaid hetki nii rajal kui raja kõrval. Usume, et vaatamata “Hankooki” kriisile suudab Balti turismiautode sari pakkuda tõelise elamuse!” ütleb Balti turismiautode sarja promootor Andis Meilands.

BEC 6H võistluse kvaliteeti tõstab mitme uue meeskonna liitumine. Peamine intriig on selles, kuidas suudavad favoriidi rollis oleva ES Motorsport by AMG Customer Racing Teami Mercedes-Benz AMG GT3 EVO-le vastu hakata Porsche GT3 CUP autodega võistlevad Juta Racing, Porsche Club Lithuania, Capkauskas Autocentras ja KTK Racing Division. Diiselautode arvestuses tulevad rajale 3 meeskonda, Cust LT Racing, Special Stage Soomest ja Dvaras Racing.

Baltikumi konkurentsitihedaim klass – BMW 325 CUP – pakub mõndagi uut, sest kaks eelmist meistrit, Valters Zviedris ja Karolis Jovaisa, sel hooajal ei osale. Esimesele võistlusele on registreerunud üle 40 võistleja ning oodata on väga põnevaid hetki. Eesti sõitja Romet Reisin sekkub väga tõenäoliselt võitlusse kõige kõrgemate kohtade pärast. Eestlastest on registreerunud veel Kristo Krinpus, Karl Lang, Enar-Klaus Kunman ja Pavel Beskrovnoi. BMW-klassile on Pärnu võistlus ka Eesti meistrivõistluste avalöögiks.

BMW 325 CUP on saanud populaarseks paljude endiste ja praeguste BaTCC meistrite seas, osalemas on näiteks Aurimas Mistautas ja Izidorius Paukštys BTC3-st, Atis Veismanis BTC2-st, Janis Hans BTC4-st, Vilnis Batraks BGT PRO-st, Karlis Ozolins V1600-st ja Läti legend Janis Horeliks.

BTC3 arvestuses on rajale tulemas mitu uut võistlejat. Vanadele olijatele nagu Justas Gudavicicus ja Arturas Kliobavicius hakkavad konkurentsi pakkuma endine BTC1 sõitja Tomas Jatkevicius ning uustulnuk Vaidas Budrys.

BTC2 klassi meister ja publikulemmik Atis Veismanis on siirdunud BMW 325 CUP auto rooli, mis tähendab, et selles arvestuses asuvad tiitlijahti pidama teised mehed. Mainida tasub Eesti sõitjaid Simo Lind, Kairo Kallas ja Antti Jartsev ning Leedu võistlejaid Andrius Keblys, Kasparas Skyrelis, Tadas Petukauskas ja Tadas Jonaitis. BTC1 klass on leedukate pärusmaa ja favoriidiks Laurynas Simonavicius.

Suurejooneline GT klass ei valmista pettumust ka sel aastal, põnevamate autode seas on näiteks Jyrki Peltola Chevrolet Corvette, Turo Levaneni Porsche GT3 CUP ja Tuomas Kivisto Chevrolet Camaro. Ka Leedu ekipaažid toovad rajale mitmeid huvitavaid masinaid nagu Mercedes-Benz GT3 AMG ja Nissan 180 SX.

Säästlikum, kuid samas head konkrentsi pakkuv V1600 klass on muutumas aina populaarsemaks. Avaetapil veel Soome võistlejaid stardis ei ole, küll aga tõotab tulla tihe rebimine Läti sõitjate vahel. Mullu teise kohaga lõpetanud Ernests Eglitis saab endale vastasteks Kaspars Rudmiezise, Arvids Rumbensi, Elvis Turansi, Raivis Meilandsi ja Edgars Karlsonsi.

Nankang 2h Endurance Academy arvestuses peaks kolme Balti riigi arvestuses starti jõudma vähemalt 20 meeskonda. ABC Race stardinimekirjas on hetkel 16 võistlejat, kaasa-arvatud mullune meister Janis Hans.

Võistlejate registreerimine jätkub. Täieneva osalejate nimekirjaga on võimalik tutvuda siin, ajakava ja muu info leiate siit.

LOE KA NEID UUDISEID:

30. aprill 2024

Driftihooaeg saab alguse sellel nädalavahetusel Viljandimaal

Driftihooaeg algab 4.-5. maini Raassilla rajal toimuva Mulgi Driftiga, mis avab Eesti meistri- ja karikavõistluste, samuti Balti ja Livonia...
30. aprill 2024

Ringrajasõidu Balti ja Eesti meistrivõistlused algavad nädalavahetusel Pärnus

2024. aasta ringrajasõidu Eesti, Läti, Leedu ja Balti meistrivõistluste hooaeg algab juba laupäeval, 4. mail Pärnus Porsche Ringil. BaTCC...
29. aprill 2024

Mark Dubnitski sai kardispordi Euroopa meistrivõistluste etapil 12. koha, Nikita Ljubimov oli Belgias viies

Eesti kardisportlased võistlesid möödunud nädalavahetusel Prantsusmaal ja Belgias. Mark Dubnitski lõpetas Euroopa meistrivõistluste etapi 12. kohaga, Nikita Ljubimov oli...
28. aprill 2024

FOTOD ja VIDEO. Eesti rallikrossisõitjad saavutasid Eesti ja Balti sarja avaetapil viis esikohta

Eesti võidusõitjad saavutasid Raassilla rajal sõidetud rallikrossi Eesti ja Balti meistrivõistluste avaetapil viis finaalivõitu kaheksast. Kokku 80 osalejaga võistlusel...