Rahvaralli sõidetakse teedel, mida on WRC-meeskonnad kasutanud testimiseks

Eelmine rahvaralli toimus Saaremaal, laupäeval võisteldakse Kagu-Eestis. Foto: Margus Kirs

Laupäeval, 3. septembril sõidetav Kupatama rahvaralli viib võistlejad Kagu-Eesti teedele, mida on WRC-meeskonnad kasutanud testimiseks.

“WRC-meeskonnad valivad nõudlikud teed, et saada maksimaalset tagasisidet auto käitumise kohta,” rääkis võistluse direktor Kaido Oru. “Mõistagi oleme katseid kohandanud nii, et need oleks rahvarallil osalejatele ohutud, kuid keeruline ralli tuleb sellegipoolest.”

Oru ja tema tiim on aastaid korraldanud rallimeeskondadele teste, millest kasvas välja ka rahvaralli korraldamise idee. “Meeskond on meil olemas ja rahvaralli lisakatse korraldamine ei erine ju oluliselt testi läbiviimisest. Ühtlasi ei kuulunud kalendrisse varasemalt Lõuna-Eestis ühtegi rahvarallit, aga samas sõitjate huvi oli selgelt olemas.”

Keskusega Luhamaal sõidetavale võistlusele registreerus 129 ekipaaži. “Oleme rahvaralli korraldanud võimalikult võistlejakesksena, et neil oleks huvitav sõita. Katsetel leidub kõiki elemente, klassikalisi Võrumaa kurve, mis keeravad nuki harjalt, hea nähtavusega ja ka “pimedaid” mahapöördeid, muutuva raadiusega kurve ja kõike muud, mida üks ralli sisaldab.”

Raja kogupikkus on 139,34 kilomeetrit, millest 36,08 moodustavad kaheksa lisakatset. Esimene auto stardib Luhamaalt laupäeval kell 8.00 ja finišeerib samas kell 18.24. Pealtvaatajatele mõeldud info avaldatakse homme/reedel Kupatama Motorspordi Facebookil lehel.

Kupatama rahvaralli on noorteralli Eesti meistrivõistluste V etapp klassidele J16 ja J18 ja rahvaralli EAL karikavõistluste V etapp.

LOE KA NEID UUDISEID:

28. aprill 2024

FOTOD ja VIDEO. Eesti rallikrossisõitjad saavutasid Eesti ja Balti sarja avaetapil viis esikohta

Eesti võidusõitjad saavutasid Raassilla rajal sõidetud rallikrossi Eesti ja Balti meistrivõistluste avaetapil viis finaalivõitu kaheksast. Kokku 80 osalejaga võistlusel...
26. aprill 2024

VIDEO. Ajaloolised vormelid võistlevad tänavu Pärnus ja Riias

Ajalooliste vormelite Eesti karikavõistlused koosnevad täna kaheksast etapist, mis jagunevad neljale nädalavahetusele vaheldumisi Pärnus ja Riias. Hooaeg algab 4....
25. aprill 2024

Nädalavahetus autospordis: kodune hooaeg võtab tempo üles

Nädalavahetusel algavad rallikrossi Eesti meistrivõistlused, juhatatakse sisse drifti- ja kiirendushooaeg ning jätkuvad mitmed juba varem alanud sarjad. Rallikrossi Eesti...
25. aprill 2024

Reno Kööts võttis e-autospordi ringrajasõidus Eesti meistritiitli

Pühapäeval lõppesid S-Link GT Eesti meistrivõistlused, hooaja seitsmes ja viimane etapp sõideti rohelises põrgus ehk Nürburgringi Nordschleifel. Etapi võitis...