Eestlaste rahvusvahelised tulemused: ralli MM, vormel 2, ralli Poolas ja kiirendussport

Robert Virves / Aleks Lesk lõpetasid JWRC arvestuse kolmanda kohaga. Foto: MSport

Eestlased võistlesid nädalavahetusel ralli MM-etapil Portugalis, Poola ja Leedu ralli meistrivõistluste etapil Poolas, Jüri Vips võistles F2-sarjas Hispaanias ja Andres Arnover kiirendusvõistlusel Suurbritannias.

Ott Tänak / Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally 1) lõpetasid Portugalis toimunud ralli MM-etapi kuuenda kohaga, jäädes võitjatest Kalle Rovanperäst / Jonne Halttunenist (Toyota GR Yaris Rally1) nelja minuti ja 45,7 sekundi kaugusele. Võitjate aeg oli 3:44.19,2.

MM-i juhivad Rovanperä ja Halttunen 106 punktiga, Tänak ning Järveoja on kogunud 37 punkti ning jätkavad neljandal positsioonil.

JWRC-arvestuses võitsid Sami Pajari / Enni Mälkönen ajaga 4:13.33,2. Võitjatele 23 minutit ja 37,7 sekundit kaotanud Robert Virves / Aleks Lesk said kolmanda koha. Sarja juhivad Jon Armstrong ja Brian Hoy (kõik Ford Fiesta Rally3) 67 punktiga, Virves ja Lesk on neljandad, mõlemal on 49 punkti.

Poolas sõidetud Rajd Podlaski rallil saavutasid Gregor Jeets / Timo Taniel (Škoda Fabia Rally2 evo) neljanda koha. Võistid Tom Kristensson / Andreas Johansson (Hyundai i20 R5). Leedu meistrivõistluste arvestuses olid klassi LARC5 arvestuses Janek Vallask / Mikk-Sander Laubert (Subaru Impreza) neljandad ja Ott Kuurberg / Saimon Köst (Ford Fiesta R2T) LARC4-klassi teised.

Vormel 2 sarja etapil Barcelonas katkestas Jüri Vips (Hitech GP) sprindisõidus ja põhisõidus oli 17. Mõlemad võitis Felipe Drugovich (MP Motorsport), kes juhib ka sarja 86 punktiga. Vips on 30 punktiga üheksas.

Andres Arnover (Ford Mustang) osales Inglismaal Santa Podi rajal toimunud kiirendusvõistlusel Doorslammers. Veerandfinaalis tabas autot tehniline rike, mis ei võimaldanud startida poolfinaalis. Käesoleval nädalal toimub samal rajal Euroopa meistrivõistluste etapp.

LOE KA NEID UUDISEID:

7. mai 2024

FOTOD. Mulgi Driftil saavutasid Eesti sõitjad kahes klassis poodiumikohti

Raassilla rajal toimunud Balti ja Eesti meistri- ning karikavõistluste avaetapil Mulgi Drift saavutasid eestlased poodiumikohti kahes võistlusklassis. Street-klassi 36...
7. mai 2024

Ott Tänak / Martin Järveoja lähevad Portugalis püüdma hooaja esimest poodiumikohta

Neljapäeval antakse Portugalis start autoralli MM-hooaja viiendale etapile. Hooaja teisele kruusarallile on registreerunud 69 võistluspaari, kelle hulgas ka Ott...
6. mai 2024

FOTOD. 16aastane Ragnar Simuland saavutas ringrajadebüüdil esikoha

16aastane Ragnar Simuland võitis Pärnus Porsche Ringil toimunud ringrajasõidu Eesti ja Balti meistrivõistluste esimese etapi klassis V1600. Varem kardispordiga...
6. mai 2024

FOTOD. Crosskartide Kreenholmi sprindi võitja Marko Ringenberg: väga eriline kogemus

Crosskartide rallisprindi Eesti meistrivõistluste avaetapi võitnud Marko Ringenberg ütleb, et Kreenholmi tööstuskompleksis toimunud võistluse andis väga erilise kogemuse. Ringenberg...