2022. aasta e-autospordi Formula EVAL meister selgitati Suzukas

E-autospordi vormelihooaeg lõppes Suzuka rajal. Pilt: ekraanikuva

6. novembril leidis aset e-autospordi Eesti meistrivõistluste vormelihooaja seitsmes ja viimane etapp Suzuka virtuaalrajal.

Pidades meeles halvima tulemuse mahaarvestamist, oli enne etappi kindel tiitlifavoriit Sander Kallas 280 punktiga, tema lähim konkurent Risto Kappet oli alles 15 punkti kaugusel.

Kvalifikatsioonis demonstreeris tiitlifavoriit Kallas ilmselt hooaja kõige selgemat üleolekut, edestades konkurenti Kappetit 0,334 sekundiga. Teise rea hõivasid 0,504 sekundi kaugusel peale paarietapilist pausi naasev Kevin Korjus ning tema meeskonnakaaslane Johannes Moor.

Viiendalt ja kuuendalt kohalt alustasid üldarvestuses kolmanda koha peale heitlevad Rait Kilk ja Alari Algpeus, nende vahe kvalifikatsioonis vaid 0,007 s.

Sprindisõidu stardis sai aga Kappet, kellel midagi kaotada polnud, Kallasele esimesse kurvi nina vahele ning väljus esimesest sektorist liidrina. Kallas, selgelt ka sõidus parima kiirusega, ei lasknud Kappetil eest ära sõita, üritades pea pooltel ringidel esimesest kurvist väljastpoolt esikohale möödumist sooritada.

Kappet aga ühtegi üleliigset sentimeetrit konkurendile ei andnud, niisiis pidi Kallas mitmel korral rünnakud katki jätma, tihti äärekivile vajuma, korra isegi jälitavale Korjusele koha kaotama, selle tagasi võitma, ning uuesti Kappetile järgi jõudma. Seitsmenda ringi alguses päädis ebaõnnestunud möödumiskatse aga pool-spinniga, mis kukutas Kallase nii Korjuse kui Kilgi taha neljandaks, kuhu ta oma kulunud rehvide ja otsas P2P (push to pass) sekunditega jäigi. Seega oli punktiedu pea et tervenisti kustutatud – kes põhisõidus ees finišeerib, tuleb ka meistriks.

Põhisõidu saatus otsustati esimese paari kurviga, kui keskpärase stardi saanud Kallas ei jätnud jälitavale Mario Vendlale piisavalt ruumi, põhjustades ahelavarii mis ta rivi lõppu saatis.

Kuigi Kallas suutis päästa maksimumi ning sõita rajal tagasi neljandale kohale, saavutas Kappet pärast pingelist võitlust Kilgi ja Korjusega ise õhtu teise etapivõidu ning niiviisi lõpetas 11 punktiga Kallase ees.

Sama dramaatiline oli ka võitlus kolmanda koha peale, kus Rait Kilk tegi 3. ja 2. kohaga hooaja parima tulemuse, samal ajal kui eelmise hooaja meister Alari Algpeus, kes küll oli viimaseks etapiks saanud tagasi natukene hooaja jooksul kaotatud kiirust, sattus internetiprobleemide küüsi ning diskvalifitseeriti selletõttu põhisõidust.

Märkimisväärse tulemuse tegid ka seitse kohta tõusnud Silver Jõffert ja viis kohta tõusnud Paul August Lääne, kes osalesid etapil LAN-stiilis EVALi uuest peamajast ning finišeerisid vastavalt 5. ja 8. kohal. Üldarvestuses edestas aga Lääne Jõffertit seitsmendale kohale vaid ühe punktiga.

Eesti meistrivõistluste individuaalne TOP 10:

     1. Risto Kappet 330 p

     2. Sander Kallas 319 p

     3. Rait Kilk 276 p

     4. Alari Algpeus 250 p

     5. Jan Granqvist 245 p

     6. Gert Raudsepp 226 p

     7. Paul August Lääne 202 p

     8. Silver Jõffert 201 p

     9. Mario Haugas 180 p

     10. Johannes Moor 171 p

Kuigi meeskondlikus arvestuses meistrivõistluste tiitlit ei jagata, oli ka seal võitlus viimase hetkeni väga tasavägine.

Pärast ametlike tulemuste kinnitamist oli lõplik esikolmik:

Simtech Racing Team (S. Jõffert + R. Kilk) 525 p

In Ehitus eSports (A. Algpeus + J. Granqvist) 515 p

RTECH SimRacing (S. Kallas + M. Tammeveski) 499 p

Võistlussarja ametlike tulemuste leht.

Kokku osales hooajal 44 sõitjat. E-autospordi Eesti meistrivõistluste sari jätkab juba jaanuarikuus GT hooajaga, esmakordselt Assetto Corsa Competizione platvormil.

LOE KA NEID UUDISEID:

28. March 2024

Nädalavahetus autospordis: Eestis sõidetakse rahvasprinti, MM-punktid mängus rallis ja elektrivormelitel

Nädalavahetusel algab rahvasprindi uus võistlussari Kehala Karikas, MM-punkte jahitakse rallis ja elektrivormelitel. Kehala Karikas 2024 koosneb neljast etapist, mis...
27. March 2024

Harrastajate kardisari Uskumatu Võidusõit alustab mais uut hooaega

Harrastajate kardisari Uskumatu Võidusõit alustab uut hooaega 19. mail Kuningamäe kardirajal. Kokku on kavas neli etappi, lisaks võisteldakse veel...
26. March 2024

Laupäeval algab Lääne-Virumaal uus rahvaspordi karikasari

Laupäeval, 30 märtsil algab uus rahvaspordi võistlussari Kehala Karikas 2024. Sarja kõik neli etappi sõidetakse Kehala Ringil, kuid erinevatel...
26. March 2024

Eesti noored sportlased stardivad uues kõrgetasemelises kardisarjas

Käesoleval aastal alustab uus rahvusvaheline kardisari nimega ‘’Champions of the Future Academy Program’’ ning sellest võtavad osa ka kolm...